Petitchef

Pui marocan

Felul principal
4 porții
50 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 pulpe de pui

2 lamai medii

3 lingurite de chimen

3 catei de usturoi mari sau 5-6 mai micuti

4 linguri ulei de masline

vreo 20 de masline verzi

un varf de lingurita boia dulce

sare, piper

sos de rosii pentru servit (optional)

Preparare

  • Pregatim mai intai marinata : intr-un bol amestecam bine sucul de la lamai cu chimenul, boiaua, usturoiul pisat, uleiul de masline si maslinele, sare si piper. Punem carnea intr-un alt bol si turnam peste marinata. Agitam bolul astfel incat sosul sa patrunda uniform puiul si lasam la frigider 2 ore.
  • Scoatem puiul de la frigider, punem bucatile de carne intr-o tava si turnam peste marinata ramasa. Dam la cuptor aprox. 50 de minute.
  • Maslinele la cuptor, impreuna cu toate aromele din sos sunt absolut extraordinare! Noi servit cu cartofi gratinati, dar merge la fel de bine cu niste cartofi la cuptor simpli.

Poze

Pui marocan, poza 1
Pui marocan, poza 2
Pui marocan, poza 3
Pui marocan, poza 4
Pui marocan, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu scortisoara
Pui cu scortisoara
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu sos de masline
Pui cu sos de masline
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cacciatore
Pui cacciatore
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu taitei (expres)
Pui cu taitei (expres)
1 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei