Se spala in mai multe ape picioarele, limbile, capul si carnea de porc. Se aseaza apoi intr-o oala incapatoare, cu atata apa cat sa treaca peste ele.
Se pune totul la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Se adauga boabele de piper, ceapa, cateii de usturoi (intregi), ardeiul si zarzavaturile pentru supa.
Se lasa la fiert cca. 3 ore sau pana cand carnea se desprinde usor de pe oase de-abia atunci e gata. A preparat raciturile seara, asa ca am lasat totul pana a doua zi, cand am putut foarte usor sa le degresez.
Se pune totul, din nou, la foc, pana cand se infierbanta supa. Se scot apoi carnurile, iar in zeama ramasa se adauga usturoiul dat prin presa (macinat) si foile de dafin. Se lasa sa mai dea cateva clocote dupa care se strecoara.
Carnea se taie in bucati potrivite si se aseaza in castroane. Daca vreti ca raciturile voastre sa fie pe langa gustoase si decorative :P, asezati langa bucatile de carne si felii de morcov.
Turnati deasupra zeama strecurata, usor, sa nu se "tulbure" compozitia. Se lasa la rece cateva ore si se pot servi. Se poate adauga si un praf de boia dulce deasupra fiecarei portii.
Nu se pune usturoiul la fiert pentru ca nu-i da un gust bun.Eu il pun pisat in momentul in care zeama raciturii este calduta.Se lasa careva minute sa se infuzeze si apoi se strecoara.
Asta este o reteta de aspic de porc. Daca vrem sa facem piftia traditionala, taraneasca, asa cum o faceau strabunicele noastre, atunci nu punem niciun fel de leguma si nici condimente iar ustruroiul se pune in zeama calduta in niciun caz nu se fierbe. Degresarea, intr-adevar, asa se face indiferent daca este aspic sau piftie, dar din pacate multe gospodine nu au rabdare sau din nestiinta nu o fac si monteaza piftia sau aspicul imediat dupa fierbere si ca rezultat au in farfurii un strat superior de untura gros de un deget, dar se pare ca nu le deranjeaza.
Comentarii (15):
Nu se pune usturoiul la fiert pentru ca nu-i da un gust bun.Eu il pun pisat in momentul in care zeama raciturii este calduta.Se lasa careva minute sa se infuzeze si apoi se strecoara.
Foarte gustos
Bravo!
Asta este o reteta de aspic de porc. Daca vrem sa facem piftia traditionala, taraneasca, asa cum o faceau strabunicele noastre, atunci nu punem niciun fel de leguma si nici condimente iar ustruroiul se pune in zeama calduta in niciun caz nu se fierbe. Degresarea, intr-adevar, asa se face indiferent daca este aspic sau piftie, dar din pacate multe gospodine nu au rabdare sau din nestiinta nu o fac si monteaza piftia sau aspicul imediat dupa fierbere si ca rezultat au in farfurii un strat superior de untura gros de un deget, dar se pare ca nu le deranjeaza.
Buna reteta, eu as pune ceva mai mult usturoi.La noi picioarele de porc se numesc "adidasi".
F.buna!
Imi place
,o reteta foarte buna .legumele sunt bune si pentru gust si pt aspect (morcovii),buna si ideea cu pulpa de porc ,
Una dintre cele mai bune reţete de răcituri pe care le-am văzut!
Gata , m-am verificat! tot asa procedez si eu , am vrut doar sa vad si alte retete si tot asa voi face si maine,cand voi prepara racitura mea !