Petitchef

Racituri (piftie)

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se spala in mai multe ape picioarele, limbile, capul si carnea de porc. Se aseaza apoi intr-o oala incapatoare, cu atata apa cat sa treaca peste ele.
  • Se pune totul la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Se adauga boabele de piper, ceapa, cateii de usturoi (intregi), ardeiul si zarzavaturile pentru supa.
  • Se lasa la fiert cca. 3 ore sau pana cand carnea se desprinde usor de pe oase de-abia atunci e gata. A preparat raciturile seara, asa ca am lasat totul pana a doua zi, cand am putut foarte usor sa le degresez.
  • Se pune totul, din nou, la foc, pana cand se infierbanta supa. Se scot apoi carnurile, iar in zeama ramasa se adauga usturoiul dat prin presa (macinat) si foile de dafin. Se lasa sa mai dea cateva clocote dupa care se strecoara.
  • Carnea se taie in bucati potrivite si se aseaza in castroane. Daca vreti ca raciturile voastre sa fie pe langa gustoase si decorative :P, asezati langa bucatile de carne si felii de morcov.
  • Turnati deasupra zeama strecurata, usor, sa nu se "tulbure" compozitia. Se lasa la rece cateva ore si se pot servi. Se poate adauga si un praf de boia dulce deasupra fiecarei portii.

Rețete inrudite

YouTube

Clapon cu castane



Poze

Racituri (piftie)
Racituri (piftie) - poza 2
Racituri (piftie) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (15):

cameliadarie, 02/01/2020

Nu se pune usturoiul la fiert pentru ca nu-i da un gust bun.Eu il pun pisat in momentul in care zeama raciturii este calduta.Se lasa careva minute sa se infuzeze si apoi se strecoara.

am gătit această rețetă (7) (0) Abuz
24/12/2013

Foarte gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/07/2013

Bravo!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 02/01/2020

Asta este o reteta de aspic de porc. Daca vrem sa facem piftia traditionala, taraneasca, asa cum o faceau strabunicele noastre, atunci nu punem niciun fel de leguma si nici condimente iar ustruroiul se pune in zeama calduta in niciun caz nu se fierbe. Degresarea, intr-adevar, asa se face indiferent daca este aspic sau piftie, dar din pacate multe gospodine nu au rabdare sau din nestiinta nu o fac si monteaza piftia sau aspicul imediat dupa fierbere si ca rezultat au in farfurii un strat superior de untura gros de un deget, dar se pare ca nu le deranjeaza.

(3) (0) Abuz
25/12/2016

Buna reteta, eu as pune ceva mai mult usturoi.La noi picioarele de porc se numesc "adidasi".

(2) (0) Abuz
29/10/2016

F.buna!

(0) (0) Abuz
19/12/2014

Imi place

(0) (0) Abuz
03/01/2014

,o reteta foarte buna .legumele sunt bune si pentru gust si pt aspect (morcovii),buna si ideea cu pulpa de porc ,

(1) (1) Abuz
31/12/2013

Una dintre cele mai bune reţete de răcituri pe care le-am văzut!

(0) (1) Abuz
30/12/2013

Gata , m-am verificat! tot asa procedez si eu , am vrut doar sa vad si alte retete si tot asa voi face si maine,cand voi prepara racitura mea !

(1) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează