Petitchef

Racituri (piftie)

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 jumatate de cap de porc

3, 4 picioare de porc

3, 4 limbi de porc

300-400 g. pulpa de porc

apa cat sa acopere bine ingredientele

sare dupa gust

boabe de piper

1 ceapa mare

1 capatana de usturoi

4, 5 morcovi

1 radacina patrunjel

1 radacina pastarnac

1 telina mica

1 jumatate de ardei rosu

2, 3 catei de usturoi pentru aroma

2, 3 foi de dafin

Preparare

  • Se spala in mai multe ape picioarele, limbile, capul si carnea de porc. Se aseaza apoi intr-o oala incapatoare, cu atata apa cat sa treaca peste ele.
  • Se pune totul la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Se adauga boabele de piper, ceapa, cateii de usturoi (intregi), ardeiul si zarzavaturile pentru supa.
  • Se lasa la fiert cca. 3 ore sau pana cand carnea se desprinde usor de pe oase de-abia atunci e gata. A preparat raciturile seara, asa ca am lasat totul pana a doua zi, cand am putut foarte usor sa le degresez.
  • Se pune totul, din nou, la foc, pana cand se infierbanta supa. Se scot apoi carnurile, iar in zeama ramasa se adauga usturoiul dat prin presa (macinat) si foile de dafin. Se lasa sa mai dea cateva clocote dupa care se strecoara.
  • Carnea se taie in bucati potrivite si se aseaza in castroane. Daca vreti ca raciturile voastre sa fie pe langa gustoase si decorative :P, asezati langa bucatile de carne si felii de morcov.
  • Turnati deasupra zeama strecurata, usor, sa nu se "tulbure" compozitia. Se lasa la rece cateva ore si se pot servi. Se poate adauga si un praf de boia dulce deasupra fiecarei portii.

Poze

Racituri (piftie), poza 1Racituri (piftie), poza 2Racituri (piftie), poza 3



Comentarii (13):

24/12/2013

Foarte gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/07/2013

Bravo!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/12/2016

Buna reteta, eu as pune ceva mai mult usturoi.La noi picioarele de porc se numesc "adidasi".

(0) (0) Abuz
29/10/2016

F.buna!

(0) (0) Abuz
19/12/2014

Imi place

(0) (0) Abuz
03/01/2014

,o reteta foarte buna .legumele sunt bune si pentru gust si pt aspect (morcovii),buna si ideea cu pulpa de porc ,

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Una dintre cele mai bune reţete de răcituri pe care le-am văzut!

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Gata , m-am verificat! tot asa procedez si eu , am vrut doar sa vad si alte retete si tot asa voi face si maine,cand voi prepara racitura mea !

(0) (0) Abuz
05/12/2013

E super gustoasa

(0) (0) Abuz
31/10/2013

E fff gustos

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Racituri de pui - piftie pui - kocsonya
Racituri de pui - piftie pui - kocsonya
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Racituri (piftie)
Racituri (piftie)
6 porții
7h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Racituri/piftie de porc
Racituri/piftie de porc
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: