Petitchef

Racituri/piftie de porc

Felul principal
6 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 picioare (unghii) de porc

un ciolan proaspat

cateva bucati de soric

sare, usturoi dupa gust

Preparare

  • Carnea se curata, daca e cazul se parleste inainte, apoi se spala bine si se pune intr-o oala cu apa rece sa stea 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert.
  • Apa trebuie sa fie suficient de multa incat sa acopere carnea de tot. Se pune sare si usturoi dupa gust si se pot pune si boabe de piper .
  • Se fierbe la foc mic vreo 5-6 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. In timp ce fierbe, se degreseaza. Grasimea se aduna deasupra si se face ca opojghita. E bine sa indepartam grasimea.
  • Se pune putina zeama intr-unvas si se lasa cateva minute in frigider. Daca s-a inchegat, inseamna ca raciturile sun gata. Se scoate carnea, se dezoseaza si se repartizeaza in vase mai mici, boluri, farfurii.
  • Se strecoara zeama si se toarna peste carne. Se pun vasele in frigider si in scurt timp raciturile se incheaga.

Poze

Racituri/piftie de porc, poza 1Racituri/piftie de porc, poza 2Racituri/piftie de porc, poza 3



Comentarii (32):

04/02/2014

Bravooooo!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gogu, 04/02/2014

AM PUS prea multa carne , si totusi , am invatat ceva! Pariu ca data viitoare va fi prea multa zeama .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2014

Super reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/01/2014

E DELICIOS

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

Sa avem pofta

(0) (0) Abuz
08/02/2014

Super!!!

(0) (0) Abuz
27/01/2014

Brava , urmatoarea data nu folosi morcov ca e prea dulce si pune ceva carne si macra , ca e mai sanatos

(0) (0) Abuz
24/01/2014

F bun

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Super reteta

(0) (0) Abuz
07/01/2014

Nu inteleg de ce trebuie sa servesti si ceapa cand piftia e cu usturoi

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Piftie ( racitura) de porc
Piftie ( racitura) de porc
4 porții
7h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piftie de porc(racituri)
Piftie de porc(racituri)
5 porții
3h20m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Piftie de porc (r?citur?)
Piftie de porc (r?citur?)
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5
Rețetă Pulled pork
Pulled pork
7 porții
6h10m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: