Petitchef

Reteta rapida - salau cu sos teryaki

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 peste intreg, curatat

1 pahar vin alb sec

4 - 5 linguri sos teryaki

piper dupa gust

o ramurica de rozmarin

cateva bucatele de unt

Preparare

  • Cresteaza pestele la distanta se 2-3 cm, pe ambele parti. Pune pestele intr-o tava nu prea mare, dar care sa-l cuprinda. Toarna vinul peste el. Pune rozmarinul in burta pestelui.
  • Stropeste-l din belsug cu sos teryaki si presara cu piper. Pune bucatele de unt din loc in loc. Pune tava in cuptorul incins la 200 C (tare) pentru 20 minute.
  • Daca in acest timp sucurile din tigaie scad prea mult, ca sa nu se arda mai poti pune putina apa. Cand pestele e facut, scoate-l pe o farfurie mare si deglaseaza tava.
  • Pune in tava putina apa si fierbe incet pe aragaz. Cu o lingura freaca bine orice urma de resturi. Lasa sa fiarba pana ce sosul se ingroasa. Foloseste sosul astfel format ca garnitura la peste.
C Cooking with my soul





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salau de nil cu sos de capere
Salau de nil cu sos de capere
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă File de salau cu sos de usturoi
File de salau cu sos de usturoi
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: