Petitchef

Sarmale de post cu ciuperci

Delicioase....

Felul principal
8 porții
1 oră
35 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele

    ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele

    ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei

    cand devine sticloasa se adauaga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2 3 minute

    - apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade partial apa lasata de ele si se adauga si orezul si se calesc impreuna pentru 10 minute

    spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc

    cand compozitia este gata se pune intr un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul
  • Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor

    se fac sarmalutele

    partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe funful oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata

    se acopera cu apa si se pun la fiert

    spre final, cand sarmalele sunt aproape fierte se adauga si 2 linguri pasta de tomate

    cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda


Întrebări:




Comentarii (82):

03/04/2020

Ați uitat de condimente(cimbru, mărar, coriandru) sau nu folosiți?
Incercați cu condimente. Sunt mult mai gustoase.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/02/2015

Super! Mai dorim meniu de post !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2015

Excellent......

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2015

Excelente

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Roxanica
Roxanica, 29/03/2014

Am adaugat in loc de faina, pesmet
Le-am fiert in oala sub presiune.....au iesit foarte gusttoase!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2013

Foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2013

Foarte bune ,dar fara faina.atentie!orezul esrte trecut la etapa 1.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/12/2013

Poftă bună mâinilor hărnicuţe !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2017

Câte sarmalele au ieșit din ingredientele de mai sus?

(0) (0) Abuz
10/01/2017

In sarmalele originale , indiferent ca sint cu carne s-au numai cu chiuperci, nu se prajeste nimic , doar se calesc legumele si ceapa pina devin sticloase,se adouga ciupercile si se amesteca bine pina se evaporeaza apa de pe ele ,apoi se pune orezul si condimentele , se lasa sa se raceasca pentru a le putea face, nu se pune faina si ou in ele
In sarmalele cu chiuperci

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 9

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
8 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează