Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara.
Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele pana ce carnea se fragezeste si se subtiaza cam de 2-3 mm.
Presarati cu un praf de sare si piper si asezati deoparte pe o farfurie.
Bateti ouale cu o furculita (eu am pus si un praf de sare si paprika in ou).
Puneti faina pe o farfurie intinsa, dati carnea prin faiana apoi prin ou si prajiti in putin ulei pe ambele parti pana ce se formeaza o crusta crocanta si aurie.
Fierbeti cartofii in apa cu un praf de sare. Cand acestia s-au fiert scurgeti apa, adaugati putin unt si lapte (dupa gust) si pasati cartofii cu o furculita sau o paleta pentru piure. Potriviti de sare si piper. Eu am servit alaturi de o salata POFTA BUNA!!!
Comentarii (13):
Excelent
Super!
Carnea trebuie sa fie de la o vita tanara, altfel va fi tare ca o talpa!
Arata bine separat,nu se asociaza carnea cu cartofii
MINUNATE !!
Foarte gustos!
COMPLICATA RETETA... PUTEATI RADE NISTE CASCAVAL PE SCHNITZEL CA SA O MAI COMPLICATI PUTIN...
De preferat a se consuma cu garnitura de legume
Buna
Super