Notifications: Căutare avansată

Stiuca la cuptor

(4.49/5 - 906 voturi)
98 comentarii


  • Stiuca la cuptor
  • Stiuca la cuptor, Poza 2
  • Stiuca la cuptor, Poza 3
  • Stiuca la cuptor, Poza 4
  • Stiuca la cuptor, Poza 5
  • Stiuca la cuptor, Poza 6
  • Stiuca la cuptor, Poza 7
  • Stiuca la cuptor, Poza 8
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
3 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
40 min
Gata în:
1 h, 10 m
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

- 3 stiuci mai maricele
- 3, 4 morcovi mari
- 1 patrunjel
- 2 cepe
- 200 ml. vin alb
- sare, boabe piper
- 2 foi dafin

Preparare

Etapa 1 - Stiuca la cuptor

Etapa 1

Spalarea pestilor si curatarea lor de solzi si mucus. Metoda consta intr-o baita rapida in apa fierbinte, practic se scufunda pestii pret de cateva secunde in apa fierbinte.
Apoi pestele e sters bine cu un prosop de bucatarie.
Etapa 2 - Stiuca la cuptor

Etapa 2

Ingredientele taiate se pun intr-o tigaie.
Etapa 3 - Stiuca la cuptor

Etapa 3

Se toarna putin vin, apoi adaug un pahar de supa de pui (sau apa) si storc o jumatate de lamaie. Se mai adauga 2 rosii proaspete, taiate felii... si usturoi...

Etapa 4

Se baga totul la cuptor si se serveste aburinda...

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (98):

01/10/2011

O reteta interesanta,iar din foto arata apetisant. Dar dragul meu bucatar... este o reteta romaneasca din stiuca romaneasca si mancata romaneste. Hai sa si vorbim romaneste pt ca nici un englez, francez sau american nu isi va "condimenta" limba cu romanisme. Romanului ii sta bine traind si vorbind romaneste. Iti vorbesc din experienta,ptr. ca eu locuiesc in SUA si nu am auzit nici un american vorbind romaneste. Multumesc pentru reteta si pentru ca ai citit "mesajul"! Mult noroc!Laurentiu Diac

(0) (0) Abuz
24/06/2012

E ok reteta ta am sa o incerc ......am prins cu cumnatu de curand 5 stiuci o frumusete toate intre 700 gr cea mai mica si 1 kg si 100 g cea mai mare .......cel putin doua le prepar dupa reteta ta arata ok

(0) (0) Abuz
03/01/2014

Foarte buna si permite "sa te joci" cu mirodeniile.Am pus in plus marar, busuioc, in loc de apa un mujdei dintr-un singur catel de usturoi, cateva seminte de chimen si un praf de rozmarin. Delicios!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
25/10/2014

Un rahat de reteta : nu sint trecute la ingrediente : usturoi , rosii , lamiie etc. Nu sint dati timpii de gatit !!
iar comentariile sint ale prietenilor sau ale celei care a postat reteta

(0) (1) Abuz
17/07/2015

Ti-ai cam batut joc de mancare, dar si de noi! A iesit o... supa de peste! Stiucile meritau mai mult, si noi la fel!

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Excelent...si arata bestial....acum stiu cum sa prepar stiuca de revelion....la multi ani cu sanatate si impliniri!

(0) (0) Abuz
26/06/2015

Peste fiert, pacat de stiuca, fix pasta reteta, toti gatesc aiurea mai grav este faptul ca altii se minuneaza

(0) (1) Abuz
12/04/2014

Ce comentariu sa am cand inca nu am citit reteta ??
bad robot !(adica programare proasta, agresiva !!!!....)

(0) (0) Abuz
29/10/2013

Acu o prepar revin dupa ce o halesc sper sa fie la fel de delicioasa dupa cum arata

(0) (0) Abuz
04/01/2014

Arata f. bine...acum ma pregatec sa folosesc reteta ta...dupa te anunt ce-a iesit

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale