Petitchef

Tocanita de naut la cuptor

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 1/2 cana naut inmuiat cu o seara inainte

1 ceapa medie tocata marunt

2 morcovi mici sau 1 morcov mare, razuit

1 ardei kapia mic, taiat cubulete

3 rosii mari, curate de pielite si taiate cubulete

2-3 catei de usturoi pisati

patrunjel proaspat taiat marunt

sare

ulei

apa

Preparare

  • Nautul se scurge de apa in care a stat peste noapte si se pune intr-o oala la fiert cu apa multa. Dupa aproximativ o ora acesta e fiert. Scurgeti-l de apa si lasati-l in sita.
  • Se incalzeste cuptorul la foc potrivit .Ceapa, morcovul si ardeiul se pun la calit in apa cu ulei. Se calesc 2-3 minute pana se inmoaie.
  • Se adauga rosiile si se mai fierbe 5 minute, pana cand scade din apa.
  • Se adauga nautul si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se stinge focul si se adauga usturoiul, sarea si patrunjelul.
  • Compozitia se toarna intr-o tava adanca si se da la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand apa scade si ramane doar nautul cu sos gros. Se serveste atat cald cat si rece.
L Lifestyle blog

Poze

Tocanita de naut la cuptor, poza 1
Tocanita de naut la cuptor, poza 2


Comentarii (24):

22/07/2015

F.bun si sanatos !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/07/2015

Am adaugat si chili praf!!! Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/05/2015

Azi am facut aceasta reteta pt a treia oara. Delicioasa mancare!!! De data asta, odata cu legumele puse la calit, am pus si cateva fire de usturoi verde. Nu a stricat cu nimic, ba dimpotriva! Multumesc pt reteta!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
25/02/2014

Excelet

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/07/2013

Am gatit aceasta reteta deja de doua ori si de fiecare data rezultatul a fost absolut delicios!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/12/2016

Chiar si mancarurile fara carne pot fi delicioase.
cu siguranta si aceasta mancare este delicioasa si chiar mai sanatoasa decat cele cu carne.

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Destul de ispititoare

(0) (0) Abuz
22/07/2015

F.bun,dietetic

(0) (0) Abuz
22/07/2015

Voi incerca ,arata f.bine,ne plac retetele voastre

(0) (0) Abuz
nimeni, 22/07/2015

O reteta buna facuta PRAF de o bucatareasa de doi bani.
Nautul este fiert,legumele sunt calite mai da in 3 clocote si mai sta la cuptor o ora si rezulta GUNOI,FARA PIC DE GUST,VITAMINE,DAR PREPARATE TERMIC PANA NU A MAI RAMAS NIMIC.

(0) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita cu perisoare de pui
Tocanita cu perisoare de pui
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tocanita cu naut(chickpea stew)
Tocanita cu naut(chickpea stew)
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tocanita de iepure-n cuptor
Tocanita de iepure-n cuptor
6 porții
2h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.