Petitchef

Tocanita de naut la cuptor

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 1/2 cana naut inmuiat cu o seara inainte

1 ceapa medie tocata marunt

2 morcovi mici sau 1 morcov mare, razuit

1 ardei kapia mic, taiat cubulete

3 rosii mari, curate de pielite si taiate cubulete

2-3 catei de usturoi pisati

patrunjel proaspat taiat marunt

sare

ulei

apa

Preparare

  • Nautul se scurge de apa in care a stat peste noapte si se pune intr-o oala la fiert cu apa multa. Dupa aproximativ o ora acesta e fiert. Scurgeti-l de apa si lasati-l in sita.
  • Se incalzeste cuptorul la foc potrivit .Ceapa, morcovul si ardeiul se pun la calit in apa cu ulei. Se calesc 2-3 minute pana se inmoaie.
  • Se adauga rosiile si se mai fierbe 5 minute, pana cand scade din apa.
  • Se adauga nautul si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se stinge focul si se adauga usturoiul, sarea si patrunjelul.
  • Compozitia se toarna intr-o tava adanca si se da la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand apa scade si ramane doar nautul cu sos gros. Se serveste atat cald cat si rece.

Poze

Tocanita de naut la cuptor, poza 1Tocanita de naut la cuptor, poza 2
L Lifestyle blog


Video sugerat

YouTube

Comentarii (24):

22/07/2015

F.bun si sanatos !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/07/2015

Am adaugat si chili praf!!! Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/05/2015

Azi am facut aceasta reteta pt a treia oara. Delicioasa mancare!!! De data asta, odata cu legumele puse la calit, am pus si cateva fire de usturoi verde. Nu a stricat cu nimic, ba dimpotriva! Multumesc pt reteta!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
25/02/2014

Excelet

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/07/2013

Am gatit aceasta reteta deja de doua ori si de fiecare data rezultatul a fost absolut delicios!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/12/2016

Chiar si mancarurile fara carne pot fi delicioase.
cu siguranta si aceasta mancare este delicioasa si chiar mai sanatoasa decat cele cu carne.

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Destul de ispititoare

(0) (0) Abuz
22/07/2015

F.bun,dietetic

(0) (0) Abuz
22/07/2015

Voi incerca ,arata f.bine,ne plac retetele voastre

(0) (0) Abuz
nimeni, 22/07/2015

O reteta buna facuta PRAF de o bucatareasa de doi bani.
Nautul este fiert,legumele sunt calite mai da in 3 clocote si mai sta la cuptor o ora si rezulta GUNOI,FARA PIC DE GUST,VITAMINE,DAR PREPARATE TERMIC PANA NU A MAI RAMAS NIMIC.

(0) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita de pipote
Tocanita de pipote
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tocanita cu naut(chickpea stew)
Tocanita cu naut(chickpea stew)
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tocanita de iepure-n cuptor
Tocanita de iepure-n cuptor
6 porții
2h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Marocan Tajine sau tocanita la aburMarocan Tajine sau tocanita la abur11+1 retete cu naut11+1 retete cu naut

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: