Supa crema de dovleac

(4.46/5 - 275 voturi)
26 comentarii

Cea mai delicioasa si fina supa a toamnei

  • Supa crema de dovleac
  • Supa crema de dovleac, Poza 2
  • Supa crema de dovleac, Poza 3
  • Supa crema de dovleac, Poza 4
  • Supa crema de dovleac, Poza 5
  • Supa crema de dovleac, Poza 6
  • Supa crema de dovleac, Poza 7
  • Supa crema de dovleac, Poza 8
  • Supa crema de dovleac, Poza 9
  • Supa crema de dovleac, Poza 10
  • Supa crema de dovleac, Poza 11
  • Supa crema de dovleac, Poza 12
  • Supa crema de dovleac, Poza 13
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
20 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- un dovleac de 2 kg - eu am folosit butternut, cel in forma de para
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 2 mere
- sare, piper, zahar
- lapte evaporat ( fac.)
- supa (apa)

Preparare

Etapa 1

Dovleacul injumatatit trebuie curatat de samburi.
Se curatat dovleacul de coaja, la fel si cartofii; merelor li se scot samburii.

Etapa 2

Se taie totul in cubulete. Intr-o oala,se incinge nitel ulei de masline, se unduieste ceapa, pana devine translucida, se adaugat merele si cartofii, se calesc 3-4 minute.

Etapa 3

Se adauga sare, piper si o priza de zahar si se stinge cu supa.
Se las sa fiarba pana dovleacul devine moale, cca 30 de minute. Se strecoara, apoi legumele se paseaza cu mixerul de mana. Se adauga 250 ml lapte evaporat (sau smantana lichida) si 250 ml din supa ramasa

Etapa 4

Laptele evaporat e un lapte din care a fost evaporata apa in proportie de 60%, e un lapte concentrat, dar se poate inlocui fie cu lapte simplu, fie cu smantana lichida de gatit.

Etapa 5

Eu am pregatit rapid niste crutoane din paine neagra, "plimbate" putin prin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (26):

catalinamarin, 22/10/2012

Am gatit si eu aceasta supa si este minunata! Eu am adaugat putin ardei iute cand am calit ceapa si a iesit o supa dulce picanta (in plus am pasat si legumele din supa: 2 morcovi, un pastarnac si un cartof).

(0) (0) Abuz
21/10/2011

E excelenta!Dar eu am adaugat un morcav si un patrunjel in plus!Iar la servire am presarat scortisoara!
Data viitoare langa crutoane voi praji seminte de dovleac si voi decora la servire! :)

(0) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 20/09/2016

Supa asta este minunata!O fac pana cand se termina dovlecii,desi eu pun si in congelator.Merele trebuie sa fie acrisoare.Ii dau o aroma deosebita.Incercati!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
20/11/2012

Mie mi-a placut mult fetelor l-ea parut ceva neobisnuit eu neaparat voi gatio des aceasta reteta

(0) (0) Abuz
15/03/2016

Kokaido NU trebuie curatat de coaja! La Kürbiscremesuppe NU se pun mere!

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 08/10/2015

Poate o fi buna...insa explicatia telegrafica e foarte enervanta....

(0) (0) Abuz
16/11/2016

Excelenta reteta, pacat ca TRADUCEREA nu este la inaltime...

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Este super buna, am facut-o, si fac de 2 ori pe saptamana...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
elena_b2013
elena_b2013, 16/09/2013

E foarte gustoasa ,am mincat toata familia cu mare placere!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
21/09/2016

Prefer o supa de legume obisnuite: morcov, patrunjel etc.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Supa crema de dovleac placintar


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale