Supa crema de dovleac

(4.49/5 - 269 voturi)
24 comentarii


  • Supa crema de dovleac
  • Supa crema de dovleac, Poza 2
  • Supa crema de dovleac, Poza 3
  • Supa crema de dovleac, Poza 4
  • Supa crema de dovleac, Poza 5
  • Supa crema de dovleac, Poza 6
  • Supa crema de dovleac, Poza 7
  • Supa crema de dovleac, Poza 8
  • Supa crema de dovleac, Poza 9
  • Supa crema de dovleac, Poza 10
  • Supa crema de dovleac, Poza 11
  • Supa crema de dovleac, Poza 12
  • Supa crema de dovleac, Poza 13
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

- un dovleac de 2 kg
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 2 mere
- sare, piper, zahar
- lapte evaporat ( fac.)
- supa (apa)

Preparare

Etapa 1

Dovleacul injumatatit trebuie curatat de samburi :
Curatat de coaja, la fel si cartofii; merelor scos samburii.Ajutorul de bucatar .

Etapa 2

Taiat totul cubulete.Intr-o oala, incins nitel ulei de masline, si unduit ceapa, pana a devenit translucida,adaugat merele si cartofii, calit 3-4 minute.

Etapa 3

Adaugat sare, piper si o priza de zahar stins cu supa
si lasat sa fiarba pana dovleacul a fost moale, cca 30 de minute. Strecurat apoi legumele si le-am pasat cu mixerul de mana.Adaugat 250 ml lapte evaporat si 250 ml din supa ramasa

Etapa 4

Laptele evaporat e un lapte din care a fost evaporata apa in proportie de 60%, e un lapte concentrat, dar se poate inlocui fie cu lapte simplu, fie cu smantana lichida de gatit.

Etapa 5

Pregatit rapid niste crutoane din paine neagra, "plimbate" putin prin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa.

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii (24):

5 / 5catalinamarin
Postat 22/10/2012, 14:17

Am gatit si eu aceasta supa si este minunata! Eu am adaugat putin ardei iute cand am calit ceapa si a iesit o supa dulce picanta (in plus am pasat si legumele din supa: 2 morcovi, un pastarnac si un cartof).

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/10/2011, 21:05

E excelenta!Dar eu am adaugat un morcav si un patrunjel in plus!Iar la servire am presarat scortisoara!
Data viitoare langa crutoane voi praji seminte de dovleac si voi decora la servire! :)

(0) (0) Abuz
atena_p2014
5 / 5atena_p2014
Postat 20/09/2016, 14:34

Supa asta este minunata!O fac pana cand se termina dovlecii,desi eu pun si in congelator.Merele trebuie sa fie acrisoare.Ii dau o aroma deosebita.Incercati!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 20/11/2012, 17:31

Mie mi-a placut mult fetelor l-ea parut ceva neobisnuit eu neaparat voi gatio des aceasta reteta

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 15/03/2016, 10:01

Kokaido NU trebuie curatat de coaja! La Kürbiscremesuppe NU se pun mere!

(0) (0) Abuz
1 / 5cris_nedelcovici
Postat 08/10/2015, 11:26

Poate o fi buna...insa explicatia telegrafica e foarte enervanta....

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/10/2013, 19:11

Este super buna, am facut-o, si fac de 2 ori pe saptamana...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/11/2016, 10:37

Excelenta reteta, pacat ca TRADUCEREA nu este la inaltime...

(0) (0) Abuz
elena_b2013
5 / 5elena_b2013
Postat 16/09/2013, 10:08

E foarte gustoasa ,am mincat toata familia cu mare placere!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 21/09/2016, 08:47

Prefer o supa de legume obisnuite: morcov, patrunjel etc.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale