Supă cremă de dovleac
Cu iarna în toi și temperaturile în scădere, un velouté cald care să vă înveselească este o necesitate! Petitchef vă aduce un velouté gustos de dovleac cu praz și cartofi.
Ingrediente
6
Cost estimat: 2.81Euros€ (0.47€/porție)
Materiale
- Blender
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
Se toacă prazul și cartofii.În prealabil, prazul se curata și se spală bine
Se taie dovleacul în două și se îndepărtează semințele.
Se taie în fâșii, apoi în bucăți.Se aprinde plita la foc mediu.
Într-o cratiță mică, se călesc uleiul de floarea soarelui și bucățile de praz.
Se adaugă bucățile de cartofi și dovleac, sare și piper și se amestecă timp de 3 minute.Se adaugă apă până când amestecul este acoperit.
Se acoperă și se fierbe timp de 30 de minute.
Pentru a verifica dacă legumele sunt fierte, înțepați-le cu un cuțit. Acestea ar trebui să fie fragede.Se toarnă amestecul într-un blender. Amestecați până se omogenizează.
Adăugați smântâna ușoară. Amestecați din nou.
Și asta e tot!
Echipamente de gătit
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!