Petitchef

Supa crema din cartofi si patrunjel verde

Felul principal
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
  • SUPA CREMA DIN CARTOFI SI PATRUNJEL VERDE
  • SUPA CREMA DIN CARTOFI SI PATRUNJEL VERDE, poza 2
  • (5.00/5 - 2 voturi)
SUPA CREMA DIN CARTOFI SI PATRUNJEL VERDE
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
300 g cartofi fainosi


1 ls unt/marg sau 2-3ls ulei masline?

750 g suppa de casa sau cub Maggi?

20 g smintina lichida

2 legaturi mari de pateunjel verde

sare+piper si ceva nucsoara

1 ls zeama de lamiie

ceva smintina pentru servit

ceva patrunjel verde pt. decor

eventual cartofi prajiti,taiati sub forme dorita

Preparare

  • Ceapa se curata si se taie marunt. Cartofii se curata de coaja si se taie buc. Patrunjelul se spala, zvinta si toaca marunt.
  • Grasimea se topeste intr-o oala potrivita cant. si cind e incinsa bine se adaoga ceapa.Ceapa se prajeste pina devine sticloasa so se adaoga 1lc zahar.
  • Se mai prajeste putin si se adaoga cartofii si se condimenteaza cu ceva nucsoara si piper.Se amesteca bine se adaoga supa si se lasa sa fiarba pina cind cartofii sint foarte moi, aproape se desfac.
  • In continuare se adaoga incet amestecind mereu smintina amestecata cu zeama de lamiie si frunzele de patrunjel tocate.
  • Se lasa sa dea aproape intr-un cloccot se tzrage de pe foc si cu ajutorul unui mixer vertical/batz se face totul piure/crema.
  • Eventual se mai condimenteaza daca este necesar cu sare, piper si nucsoara si se poate servi, decorata cu ingredientele mai sus scrise.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: