Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Ne place să simțim mirosul dulce al unui fel de mâncare fierbinte când este frig afară! Am pregătit un vouté de varză și cartofi care te va face să iubești varza. Un fel de mâncare ușor de facut si super reconfortant. Lăsam rețeta noastră detaliata chiar aici ↓ ↓
Spălați frunzele de varză și puneți-le la fiert într-o oală mare cu apă clocotită timp de aproximativ 1 minut. Transferați imediat într-un castron cu apă cu gheață. Absorbiți excesul de lichid așezându-le pe un prosop curat de bucătărie sau pe un prosop de hârtie.
Curățați și tăiați cartoful. Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Dați deoparte. Tăiați grosier frunzele de varză.
Turnați un strop de ulei de măsline în fundul tigăii. Adăugați ingredientele (cartoful, usturoiul, ceapa și varza), condimentați după gust. Căliți totul pentru câteva minute.
Acoperiți ingredientele cu supă de legume. Gătiți 15 minute în oala sub presiune (sau oala tip multicooker). Odată ce supapa este ridicată, reduceți căldura la minim și lăsați-o să fiarbă. Luați de pe foc și deschideți robinetul de presiune, având grijă să nu vă ardeți cu vaporii care se degajă. Deschideți capacul oalei numai când supapa este coborâtă.
Strecurați supa turnând-o într-o strecurătoare pentru a separa legumele de supă. Dați deoparte supa și amestecați legumele folosind un blender de mână.
Adăugați puțin câte puțin din supă până obtineți textura dorita.
Servește fierbinte într-un castron sau farfurie adâncă și se ornează cu un strop de ulei de măsline și migdale zdrobite.
Poate fi congelată? Această supă de varză se îngheață ușor. Așteptați până când se răcește înainte de a o depozita în pungi de congelare sau într-un recipient ermetic.
Cum se păstrează această supă? Puteți păstra această supă de legume într-un recipient ermetic timp de 3 zile la frigider.
Ce se întâmplă dacă nu am o oală sub presiune sau o oală tip multicooker? Puteți pregăti acest preparat cu o oală clasică. Gătitul va dura puțin mai mult. Pentru a face acest lucru, acoperiți oala și gătiți aproximativ 40 de minute până când cartoful este fiert.
Textură de catifea Simțiți-vă liber să adăugați mai mult sau mai puțină supă până obțineți consistența dorită. Puteți să-l lăsați gros ca un velouté sau să obțineți o textură mai lichidă adăugând mai multă supă. Depinde de gustul fiecăruia.
Ce condimente ar trebui să folosesc pentru a-mi decora supa de legume Am adăugat migdale tocate pentru a da un contrast crocant, dar puteți folosi crutoane de pâine prăjită sau alte nuci tocate (nuci, fistic, caju...). Se mai poate adăuga și puțin arpagic tocat care, pe lângă faptul ca aduce culoare, va da aroma preparatului. Merge foarte bine și cu puțină mozzarella rasă sau câteva bucățele de brânza, copiilor le place!
Da, uite acu', acu' alergam sa caut "varza kale" ca altceva nu pot si nu stiu ce sa gatesc! Pentru cine naiba postati voi retetele astea? Nu vedeti ca nici macar 0,00001% dintre cei care va urmaresc nu sunt interesati de bazaconiile astea? Vreti sa va acceseze romanii postarile? Atunci puneti, nene, retete romanesti! Ia sa pui niste retete de ciorbe de stevie, de loboda, de spanac, de praz, de varza, de cartofi, de gulii, de sfecla, de fasole...., de orice, si sa vezi cate comentarii o sa ai! Cu reteta asta, cu varza kale, ne-ai nimerit fix in dos!
Comentarii:
Da, uite acu', acu' alergam sa caut "varza kale" ca altceva nu pot si nu stiu ce sa gatesc! Pentru cine naiba postati voi retetele astea? Nu vedeti ca nici macar 0,00001% dintre cei care va urmaresc nu sunt interesati de bazaconiile astea? Vreti sa va acceseze romanii postarile? Atunci puneti, nene, retete romanesti! Ia sa pui niste retete de ciorbe de stevie, de loboda, de spanac, de praz, de varza, de cartofi, de gulii, de sfecla, de fasole...., de orice, si sa vezi cate comentarii o sa ai! Cu reteta asta, cu varza kale, ne-ai nimerit fix in dos!