Petitchef

Tarta de cartofi cu branza,

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor
Reteta vegetariana, simpla si delicioasa.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 cartofi albi cu coaja subtire, nedecojiti dar foarte bine spalati

jumatate de cartof dulce, decojit

2 oua

1/3-1/2 cana de telemea rasa

o ceapa mica/medie

1 lg cimbru uscat

sare si piper, dupa gust

boia dulce

verdeturi maruntite: leurda, patrunjel, ceapa verde, chivas – pentru decorat

1 lg ulei de masline

Preparare

  • Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa.
  • Unge forma cu foarte putin ulei de masline.
  • Pune feliutele de cartofi circular, una suprapusa peste jumatatea celeilalte, ajungand treptat catre centru. Adauga feliute de cartof dulce si ceapa.
  • Intr-un vas separat, bate 2 oua. Adauga telemea rasa, sare, piper si cimbru. Pune acest amestec peste cartofii din forma de gatit si folosind o furculita, disperseaza amestecul in asa fel incat sa ajunga la aproape toate feliutele de cartof.
  • Pre-incalzeste cuptorul la 180ºC si pune tarta la cuptor pentru 30-35 de minute.
  • Presara paprika dulce pe deasupra si adauga verdeturi proaspete.

Întrebări:




Comentarii (20):

Lixandra, 26/06/2020

Cred ca ingredientele sunt pentru o singura persoana , trebuiesc doar inmultite cantitatile nu nr de portii pe care le dorrim , hahaha .

(0) (0) Abuz
Georg, 09/11/2017

Papa la pap! In primul rind de ce tarta? Tarta are un aluat (care este bine definit). Si cit de "speciala " trebuie sa fie razatoarea? Cred ca un cutit (eventual bine ascutit) iti face treaba; si eu snt de acord cu doamna Constanta (in toate sugestiile), inclusiv ale condimentelor.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 09/11/2017

Cum naiba sa-ti iasa 6 portii din 2 cartofi? Cat de mari erau cartofii aia, 500gr unul? Daca asezi intai cartofii si abia apoi pui ouale cu branza sa fii convinsa ca vor ramane cartofi neatinsi de compozitie si vor ramane cam nefacuti. Eu as recomanda sa se fiarba intai cartofii si asa fierti sa fie taiati felii si asezati in tava si asa nu vei avea emotii. As folosi in compozitie ceapa verde, nu uscata, si marar; cimbrul nu prea merge cu branza. Faceam foarte des o tarta de genul asta in perioada in care trebuia sa-i dau mancare la pachet pentru serviciu fiului meu. Pentru cine nu este vegetarian se poate pune in compozitie si sunca de praga sau bacon, carnaciori etc.

(3) (1) Abuz
09/11/2017

Foarte gustos imi lasa gura apa

(0) (0) Abuz
29/01/2016

Cat de speciala trebuie sa fie razatoarea?

(1) (0) Abuz
29/01/2016

Razatoare tip Worner sau cum s-or mai numi acum, care taie cartofii si alte legume in felii egale ca grosime ceea ce e mai greu de obtinut daca tai manual

(0) (0) Abuz
29/01/2016

Nu este necesara o razatoare speciala se pot taia cartofii felii subtiri cu un cutit , daca se amesteca compozitia de oua si telemea cu cartofii inainte sa-i pui in tava este mai bine deasupra se poate pune cascaval razuit.

(1) (0) Abuz
14/11/2015

Putem folosi cașcaval în loc de brânză?

(0) (0) Abuz
29/03/2014

Am spus mai devreme ca am sa incerc aceasta reteta

(0) (0) Abuz
14/02/2014

Fb

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta de cartofi si dovlecei
Tarta de cartofi si dovlecei
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu praz si cartofi
Tarta cu praz si cartofi
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tarta de cartofi cu carne de pui si legume
Tarta de cartofi cu carne de pui si legume
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta Regilor cu raclette
Tarta Regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: