Petitchef

Tocanita de ceapa

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4 porții
- 1 kg de ceapa

- un ardei gras sau capia

- cateva felii de telina

- 6 rosii

- sare, piper, cimbru dupa gust

- o frunza de dafin

- cateva boabe de piper si coriandru

- bulion sau pasta de tomate dupa gust

Preparare

Etapa 1

Ceapa se curata,se spala, se toaca marunt sau se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline la inabusit pana devine sticloasa.

Etapa 2

Din cand in cand mai adaugati cate putina apa fiarta si cand s-a inmuiat se adauga cubuletele de telina ,ardeiul tocat, frunza de dafin, cateva boabe de piper si coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic.

Etapa 3

Cand sunt patrunse foarte bine adaugati rosiile tocate sau sucul de rosii si bulion sau pasta de tomate dupa gust , se potriveste de sare, piper, cimbru si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine consistenta dorita.
Se poate servi si cu mamaliguta.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale