Petitchef

Tocanita de ceapa

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg de ceapa

un ardei gras sau capia

cateva felii de telina

6 rosii

sare, piper, cimbru dupa gust

o frunza de dafin

cateva boabe de piper si coriandru

bulion sau pasta de tomate dupa gust

Preparare

  • Ceapa se curata,se spala, se toaca marunt sau se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline la inabusit pana devine sticloasa.
  • Din cand in cand mai adaugati cate putina apa fiarta si cand s-a inmuiat se adauga cubuletele de telina ,ardeiul tocat, frunza de dafin, cateva boabe de piper si coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic.
  • Cand sunt patrunse foarte bine adaugati rosiile tocate sau sucul de rosii si bulion sau pasta de tomate dupa gust , se potriveste de sare, piper, cimbru si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine consistenta dorita.
    Se poate servi si cu mamaliguta.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiCeapa vrajitoarelor – leurdaCeapa vrajitoarelor – leurda

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: