Petitchef

Tocanita de pui cu smantana

Felul principal
2 porții
10 min
45 min
Ușor
tocanita de pui cu smantana
  • (4.37/5 - 700 voturi)
  • 95
  • 539
tocanita de pui cu smantana
 
o reteta perfecta pentru familie si cei dragi

Ingrediente

Numarul de porții: 2
piept de pui.




ardei rosii

faina

Preparare

  • se cuata pieptul de pui si se taie bucatele ..apoi se adauga ceapa cu ardei rosu la calit un pic in foate putin ulei..dupa ce s-au calit cat de cat legumele se adauga carnea impreuna cu legumele lasate inca 2 minute amestecand bine.
  • dupa ce s-au calit putin adaugi atata apa incat sa fie deasupra carnii si le lasi la fiert la ochi mic adaugand si o lingura de delicat.
  • intre timp poti prepara smantana cu faina si usturoiul.pui intr-un vas 3 linguri de smanatana in cazul in care este prea groasa se subtiaza cu lapte.. apoi adaugi 2 linguri mari de faina amestecand usor pana cand se obtine o pasta mai moale.apoi in aceasta compozitie de faina si smantana adaugi usturoiul tocat marunt .
  • in timp ce ai preparat carnea si smantana cu usturoiul .. se i-a smantana si se adaugat in bolul respectiv 2 3 linguri cu zeama de la carne impreuna cu legumele fierte pentru a incalzi un pic sosul de smantana cu faina ca apoi cand il vei turna in oala sa nu se faca cocoloase.dupa cum zicea dup ce a fiert carnea cu legumele adaugi sosu de faina si amesteci usor adaugand sare si boia dupa gust..
  • dupa ce s-a ingrosat catd e cat sosul impreuna cu puiul adaugi patrunjel marunt tocat .se poate servi cu piure sau mamaliga.POfta buna


Comentarii (95):

31/05/2016

Sincer stau si ma uit la comentarii si vad cat le place romanilor sa se uite in curtea vecinului...

Pentru cei experimentati: nu va place reteta, nu o faceti! E simplu. Ati putea da un sfat, nu critica...

Pentru cei neexperimentati sau cei care cer cantitati: exeperimentati fratilor ca asa invatati, nu sa va dea omul mura in gura totul.

In afara de cateva greseli de gramatica, nu e nimic in neregula cu aceasta reteta ( aviz celor care scriu de greseli, dar fac si ei la randul lor ).

Reteta este foarte buna si merita facuta!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 12/11/2015

Nu stiu ce este . I-ai spus tocanita de pui cu smantana dar dupa modul de preparare este ceva intre tocana, ciulama si pui cu smantana, asa ca nu prea stii ce mananci. De greselile de redactare a textului fac abstractie si le pun pe seama grabei, dar cantitatile ar fi trebuit mentionate, nu pentru noi cei experimentati in ale bucatariei ci pentru incepatori sau pentru cei nesiguri pe deciziile lor.

(1) (0) Abuz
23/12/2015

Îmi place exactitatea cantităţii ingredientelor. Totul la alegere: "piept de pui" - acesta sigur e unul singur; smântână - cam două linguri ş-o vadră; usturoi - o lopată şi ceva; ceapa - câtă ai în cămară; ardei roşii - cât îţi dă mâna; făina - aproape totul, mai păstrezi de-un cozonac; cartofi - o basculă şi ceva (atenţie la glicemie, cei cu diabet).

(0) (0) Abuz
03/03/2016

Gramatical poate e usor gresita dar cantitatile si timpul de preparare sunt relative(prepara piept de casa si prepara piept din comert-timpii de fierbere sunt diferiti). Condimentele sunt dupa gust. Am preparato in n moduri si doar baza am respectat-(o).BUNA RETETA

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Annna-Marya, 27/04/2013

Pai...poate daca nu sunt scrise cantitatiile inseamna ca fiecare pune cat vrea...fara restrictii:p..dar miamiiiiiii.....e delicioooooooooooooooooos:D:D:X:Xmultumesc mult de retetaaa:*site-ul e foarte practic iar retetele sunt usoare :)

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 14/06/2014

Cred ca rezultatul final e bun , dar cu descriptio ... stai rau de tot ; tu nu recitesti ce redactezi ? cel putin ai corecta una , alta si inca ceva - reteta ta nu are cantitati ? nu toti care intra aici sunt experimentati ... pacat :(

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Eu in Moldova am mancat aceasta mancare numai ca in sosul de smantana se bateau si cateva oua si apoi se turna peste carne amestecand vartos sa nu se inchege oul
cartofi nu se pun in schimb se pune piper la greu

(0) (1) Abuz
29/09/2016

Reteta asta e intr-adevar o "tocana" - e de fapt un papricas ingreunat cu usturoi si patrunjel; De ce trebuie sa punem mai multe??? Dragii mei, mai mult nu inseamna intotdeauna mai bun.

(0) (0) Abuz
17/12/2015

Este minunat de buna...dar nu inteeg de ce ai scris in reteta si ..cartofi...daca nu ai amintit de ei nicaieri in procesul de gatire? :)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
24/12/2015

A mai mers cineva la scoala in Romania ? Sau faci parte din cei care trebuiau sa treaca clasa ?! Este rusinos de proasta reteta.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: