Petitchef

Varza de Bruxelles gratinata si mancata

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Oparim varza in uncrop, cam 10 minute, varza de Bruxelles oparita dupa care o scurgem. varza de Bruxelles la scurs.
  • Intr-o tigaie, infierbantam trei linguri de ulei de masline, adaugam faina, dispersat si in portii mici, amestecand incontinuu. O amestecam vreo 2 minute.
  • Dupa asta o stingem cu lapte, amestecam bine. lapte si faina. Ungem fundul si peretii cu ulei unui vas termorezistent si asezam pe fundul acestuia verzele. Varza de Bruxelles in vas.
  • Deasupra dam prin razatoare putina nucsoara nucsoara rasa si turnam sosul. Sos peste varza de Bruxelles.
  • Incingem cuptorul la 200 ºC si bagam vasul pentru 25-35 minute. Il scoateti cand o sa prinda o crusta usor aramie deasupra.


Poze

Varza de Bruxelles gratinata si mancata
Varza de Bruxelles gratinata si mancata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

felicia_gabriela_h2014
felicia_gabriela_h2014, 22/02/2020

Si pesmetul, cascavalul?

(0) (0) Abuz
15/10/2014

Pacat de reteta.Varza de Bruxelles e o delicatesa si mi s-a parut inoportun folosirea rantasului ! Daca tot vroia sa caleasca ceva, mai bine calea varza un pic. Pentru ingrosare ii recomand sa foloseasca faina de orez (e mai sanatoasa si se "asorteaza" mai bine cu varza de Bruxelles). In rest e ok.

(0) (0) Abuz
18/11/2013

F.buna

(0) (0) Abuz
07/11/2013

O sa incerc arata bine

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Tocmai voi incerca azi reteta! Mi se pare foarte buna!

(0) (0) Abuz
27/10/2013

Descrierea senzaţiilor e tare!

(0) (0) Abuz
20/09/2013

FFFFFFFFFFF BUNA!

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
02/01/2013

Tres bon!

(0) (0) Abuz
30/09/2012

Super delicioasa si atat.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cartofi gratinați la air fryer
Cartofi gratinați la air fryer
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mini gratins dauphinois
Mini gratins dauphinois
9 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează