Notifications: Căutare avansată

Mâncare de fasole boabe

(4.40/5 - 169 voturi)
22 comentarii

O altă reteta de post...

Ingrediente

500 g fasole cu bobul mare,
1 ceapă mare,
3 linguri ulei,
1 linguriță boia dulce,
1 linguriță boia iute,
1 linguriță cimbru,
500 ml suc de roșii,
1 frunză dafin,
o legătura mărar,
sare.

Preparare

Fasolea se pun în apă rece de seara până dimineața.

Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.

Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie.

Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.

Stingem cu sucul de roșii.

Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin.

Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert.

Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute.

Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.

Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.

Poftă bună!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (22):

3 / 5
Postat 10/04/2016, 13:45

Fasolea produce flatulanta. Pentru a evita acest lucru, dupa ce se arunca apa in care a fost pusa la muiat de seara pana dimineata, se fierbe in apa fara sare cam 10 minute dupa ce da in clocot.Apoi se araunca si aceasta apa si se toarna peste fasole alta apa fierbinte.Dupa ce clociteste si aceasta 10 minute , se arunca si se toarna peste fasole apa fierbinte cat sa treaca peste fasole cam 5 cm. Se pune sare cam o lingurita, o frunza de telina si se fierbe pana cand in apa se observa ca fasolea incepe sa se decojeasca. Se strecoara si se retine apa in care a fiert. Se prepara sosul dupa cum scrie in reteta.Pentru condimentare se poate folsi cui ii place 1-2 pastai de cardamom. aceast este varianta de post. In afara postului se poate gati sosul folosind carnati de casa taiati feliute de 0,5 cm grosime, ciolan de porc dezosat si semifiert, sau chiar pulpa de porc taiata cubulete.In cazul ca se foloseste pulpa de porc, fasolea trebuie sa fie semifiarta , urmand a fierbe impreuna cu sosul si carnea de proc. din cand in cand cand se observa ca soul a scazut prea mult , se completeaza cu apa in care a fiert fasolea. In acest caz aceasta apa trebuie mentinuta fierbinte pana se termina gatitul mancarii. Obligatoriu acest fel de mancare trebuie sa aiba un antemergator din 50-100 ml. de palinca de prune de minim 50% vol. alc.si o ariegarda din 100 ml. biter stropit cu un sprit scurt de sifon sau apa minerala.In nici un caz vin sau bere.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 09/03/2013, 20:22

RETETA DELICIOASA!!!....

Aia care zice "orice amator stie sa faca mincare de fasole"... tare nepriceputa daca s-a uitat dupa reteta!!! (haha).... si mai e si gura casca vorbind de ciolan afumat la reteta de post!!!. (n-o fi blonda la par, dar e sigur blonda la creier.... ha ha)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/11/2013, 15:19

Voi incerca aceasta reteta. E simpla si extrem de rapida. Sper ca rezultatul sa fie unul cel putin multumitor.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 12/04/2012, 18:44

Orice amator stie sa faca mincare de fasole a sa nu uit ai uitat de ciolan afumat poate suna mai bine.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/06/2013, 12:11

Foarte delicioasa, mai als ca noua ne place mancarea mai picanta.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/04/2012, 12:52

Super ca postati retete de post in aceasta perioada!!! bravo

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 12/04/2012, 08:07

Nu se pune cimbru in mancarea de fasole.Ii strica gustul.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/04/2012, 12:25

E foarte simplu de gatit!o idee minunata!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/09/2016, 03:16

Dadada, super buna, o sa mai gatesc

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/02/2014, 19:07

Excelent foarte buun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale