Petitchef

Mâncare de fasole boabe

Felul principal
4 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor
O altă reteta de post...

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g fasole cu bobul mare,

1 ceapă mare,

3 linguri ulei,

1 linguriță boia dulce,

1 linguriță boia iute,

1 linguriță cimbru,

500 ml suc de roșii,

1 frunză dafin,

o legătura mărar,

sare.

Preparare

  • Fasolea se pun în apă rece de seara până dimineața.

    Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.

    Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie.

    Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.

    Stingem cu sucul de roșii.

    Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin.

    Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert.

    Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute.

    Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.

    Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.

    Poftă bună!



Comentarii (23):

01/12/2018

Cea mai simpla si mai gustoasa reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2016

Dadada, super buna, o sa mai gatesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/01/2014

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/07/2013

I like wow

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2016

Fasolea produce flatulanta. Pentru a evita acest lucru, dupa ce se arunca apa in care a fost pusa la muiat de seara pana dimineata, se fierbe in apa fara sare cam 10 minute dupa ce da in clocot.Apoi se araunca si aceasta apa si se toarna peste fasole alta apa fierbinte.Dupa ce clociteste si aceasta 10 minute , se arunca si se toarna peste fasole apa fierbinte cat sa treaca peste fasole cam 5 cm. Se pune sare cam o lingurita, o frunza de telina si se fierbe pana cand in apa se observa ca fasolea incepe sa se decojeasca. Se strecoara si se retine apa in care a fiert. Se prepara sosul dupa cum scrie in reteta.Pentru condimentare se poate folsi cui ii place 1-2 pastai de cardamom. aceast este varianta de post. In afara postului se poate gati sosul folosind carnati de casa taiati feliute de 0,5 cm grosime, ciolan de porc dezosat si semifiert, sau chiar pulpa de porc taiata cubulete.In cazul ca se foloseste pulpa de porc, fasolea trebuie sa fie semifiarta , urmand a fierbe impreuna cu sosul si carnea de proc. din cand in cand cand se observa ca soul a scazut prea mult , se completeaza cu apa in care a fiert fasolea. In acest caz aceasta apa trebuie mentinuta fierbinte pana se termina gatitul mancarii. Obligatoriu acest fel de mancare trebuie sa aiba un antemergator din 50-100 ml. de palinca de prune de minim 50% vol. alc.si o ariegarda din 100 ml. biter stropit cu un sprit scurt de sifon sau apa minerala.In nici un caz vin sau bere.

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Super !

(0) (0) Abuz
19/02/2014

Excelent foarte buun

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Voi incerca aceasta reteta. E simpla si extrem de rapida. Sper ca rezultatul sa fie unul cel putin multumitor.

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Super buna!

(0) (0) Abuz
05/09/2013

F bun si rapid !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de fasole cu marar
Mancare de fasole cu marar
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mancare de fasole teci
Mancare de fasole teci
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mâncare de fasole boabe cu ficei
Mâncare de fasole boabe cu ficei
4 porții
36 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: