Petitchef

Mâncare de fasole boabe

O altă reteta de post...

Felul principal
4 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fasolea se pun în apă rece de seara până dimineața.

    Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.

    Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie.

    Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.

    Stingem cu sucul de roșii.

    Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin.

    Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert.

    Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute.

    Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.

    Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.

    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (24):

Adriana, 09/12/2023

Nu e bine să fierbem fasolea în oală cu presiune deoarece spuma care se formează poate înfunda orificiul de evacuare a aburului si oala poate exploda (am văzut bucătărie zugrăvite cu fasole din această cauză). Boiaua nu se prăjește deoarece devine amară și indigestă.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2018

Cea mai simpla si mai gustoasa reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2016

Dadada, super buna, o sa mai gatesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/01/2014

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/07/2013

I like wow

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2016

Fasolea produce flatulanta. Pentru a evita acest lucru, dupa ce se arunca apa in care a fost pusa la muiat de seara pana dimineata, se fierbe in apa fara sare cam 10 minute dupa ce da in clocot.Apoi se araunca si aceasta apa si se toarna peste fasole alta apa fierbinte.Dupa ce clociteste si aceasta 10 minute , se arunca si se toarna peste fasole apa fierbinte cat sa treaca peste fasole cam 5 cm. Se pune sare cam o lingurita, o frunza de telina si se fierbe pana cand in apa se observa ca fasolea incepe sa se decojeasca. Se strecoara si se retine apa in care a fiert. Se prepara sosul dupa cum scrie in reteta.Pentru condimentare se poate folsi cui ii place 1-2 pastai de cardamom. aceast este varianta de post. In afara postului se poate gati sosul folosind carnati de casa taiati feliute de 0,5 cm grosime, ciolan de porc dezosat si semifiert, sau chiar pulpa de porc taiata cubulete.In cazul ca se foloseste pulpa de porc, fasolea trebuie sa fie semifiarta , urmand a fierbe impreuna cu sosul si carnea de proc. din cand in cand cand se observa ca soul a scazut prea mult , se completeaza cu apa in care a fiert fasolea. In acest caz aceasta apa trebuie mentinuta fierbinte pana se termina gatitul mancarii. Obligatoriu acest fel de mancare trebuie sa aiba un antemergator din 50-100 ml. de palinca de prune de minim 50% vol. alc.si o ariegarda din 100 ml. biter stropit cu un sprit scurt de sifon sau apa minerala.In nici un caz vin sau bere.

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Super !

(0) (0) Abuz
19/02/2014

Excelent foarte buun

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Voi incerca aceasta reteta. E simpla si extrem de rapida. Sper ca rezultatul sa fie unul cel putin multumitor.

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Super buna!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează