Petitchef

Creveti Kung Pao

Nu va era dor de o mancare chinezeasca? Mie da! Si de foarte mult timp imi sta gandul la reteta de creveti Kung Pao, care e o reteta specifica bucatariei din regiunea Szechuan sau ma rog, o varianta adaptata dupa reteta originala, in care puiul e ingredientul principal. Insa peste tot prin lume gasim creveti Kung Pao, respectiv un stir fry picant, pe baza de creveti, legume si un sos foarte aromat.

Antreuri
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

2

PENTRU SOS:

Preparare

  • Incingem wok-ul, incingem uleiul si in el punem usturoiul taiat marunt si amestecam rapid. Usturoiul NU trebuie sa se arda, nici macar sa se rumeneasca, asa ca nu il tinem mai mult de 5-6 secunde. Punem apoi ceapa alba si ardeii, amestecam bine la foc mare, pana legumele sunt moi. Adaugam crevetii (decongelati si scursi bine de apa) si alunele, amestecam din nou.
  • Cand crevetii sunt aproape gata (isi schimba treptat culoarea), punem sosul si amestecam pana sosul se ingroasa si crevetii sunt facuti. La final punem si ceapa verde taiata fasii, mai amestecam o data pentru intrepatrunderea aromelor si tragem tigaia de pe foc.
  • V-am spus ca am servit crevetii Kung Pao cu taieteii de orez, eu i-am ales pe cei subtiri, care nu trebuie fierti, ci ajunge sa fie scufundati in apa fierbinte cateva minute (in general intre 2 si 4 minute, insa e cel mai bine sa cititi pe ambalaj, deoarece timpul de preparare variaza chiar si la vermicelli si daca ii tineti prea mult in apa, nu mai sunt la fel de gustosi, exact ca pastele normale, cand le lasam prea mult la fiert). Mancarea in sine a fost foarte buna, destul de picanta mi s-a soptit din public, asa ca mare atentie la cantitatea de chili folosita (fie ca vorbim de chili intregi, fulgi sau pudra).

Rețete inrudite

YouTube

Creveti flambati


Întrebări:




Comentarii:

20/05/2015

Reteta suna foarte bine... Dar la un momendat spuneti ca adaugam sosul peste creveti, el cum trebuie pregatit, ca presupun ca are si el anumiti pasi de urmat.....

(0) (0) Abuz
19/05/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
19/05/2015

O sa incerc sa o gatesc si eu pentru mi se pare gustoasa si imi place si condimentat.
Multumesc

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Suna bine.

(0) (0) Abuz
18/03/2013

Foarte misto reteta

(0) (0) Abuz
09/06/2012

Super tare

(0) (0) Abuz
08/06/2012

Decenta, corecta, eu as aseza-o langa orez dar este parerea mea...chiar o salvez, multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Retete cu... creveti Retete cu... creveti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează