Petitchef

Creveti kung pao

Antreuri
2 porții
30 min
30 min
Ușor
Nu va era dor de o mancare chinezeasca? Mie da! Si de foarte mult timp imi sta gandul la reteta de creveti Kung Pao, care e o reteta specifica bucatariei din regiunea Szechuan sau ma rog, o varianta adaptata dupa reteta originala, in care puiul e ingredientul principal. Insa peste tot prin lume gasim creveti Kung Pao, respectiv un stir fry picant, pe baza de creveti, legume si un sos foarte aromat.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
300g creveti decorticati congelati

50g arahide prajite si sarate

2 3 ardei chili macinati (sau 1/2 lingurita pudra de chili iute)

o jumatate de ceapa alba medie, taiata fasii

o jumatate de ardei gras rosu, taiat fasii subtiri

3 cepe verzi (numai partea alba) taiate fasii

2 catei de usturoi

3 linguri ulei


PENTRU SOS:

2 linguri sos soia

2 linguri sos soia dulce

1/2 lingurita amidon

4 linguri apa

1/2 lingura ulei de susan

1/2 lingurita piper alb

1/2 lingurita otet de orez

1/2 lingurita zahar

Preparare

  • Incingem wok-ul, incingem uleiul si in el punem usturoiul taiat marunt si amestecam rapid. Usturoiul NU trebuie sa se arda, nici macar sa se rumeneasca, asa ca nu il tinem mai mult de 5-6 secunde. Punem apoi ceapa alba si ardeii, amestecam bine la foc mare, pana legumele sunt moi. Adaugam crevetii (decongelati si scursi bine de apa) si alunele, amestecam din nou.
  • Cand crevetii sunt aproape gata (isi schimba treptat culoarea), punem sosul si amestecam pana sosul se ingroasa si crevetii sunt facuti. La final punem si ceapa verde taiata fasii, mai amestecam o data pentru intrepatrunderea aromelor si tragem tigaia de pe foc.
  • V-am spus ca am servit crevetii Kung Pao cu taieteii de orez, eu i-am ales pe cei subtiri, care nu trebuie fierti, ci ajunge sa fie scufundati in apa fierbinte cateva minute (in general intre 2 si 4 minute, insa e cel mai bine sa cititi pe ambalaj, deoarece timpul de preparare variaza chiar si la vermicelli si daca ii tineti prea mult in apa, nu mai sunt la fel de gustosi, exact ca pastele normale, cand le lasam prea mult la fiert). Mancarea in sine a fost foarte buna, destul de picanta mi s-a soptit din public, asa ca mare atentie la cantitatea de chili folosita (fie ca vorbim de chili intregi, fulgi sau pudra).



Comentarii:

20/05/2015

Reteta suna foarte bine... Dar la un momendat spuneti ca adaugam sosul peste creveti, el cum trebuie pregatit, ca presupun ca are si el anumiti pasi de urmat.....

(0) (0) Abuz
19/05/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
19/05/2015

O sa incerc sa o gatesc si eu pentru mi se pare gustoasa si imi place si condimentat.
Multumesc

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Suna bine.

(0) (0) Abuz
18/03/2013

Foarte misto reteta

(0) (0) Abuz
09/06/2012

Super tare

(0) (0) Abuz
08/06/2012

Decenta, corecta, eu as aseza-o langa orez dar este parerea mea...chiar o salvez, multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Creveti cu sos de fasole neagra
Creveti cu sos de fasole neagra
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Creveti provensali
Creveti provensali
4 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Creveti dulci-acrisori
Creveti dulci-acrisori
4 porții
23 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu ... crevetiRetete cu ... creveti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: