Petitchef

Cheesecake cu migdale si capsuni

In aceasta prajitura predomina si aroma de caramel, vanilie, capsuni si o aroma subtila de ciocolata cu migdale. Este foarte racoros si pot spune ca nu te mai saturi mancand. Daca doriti un gust fin, nu ezitati acest fel de prajitura.

Desert
10 porții
1 oră
20 min
Ușor

Ingrediente

10

BLAT:

CREMA:

DECOR:

Preparare

  • Pentru inceput se topeste ciocolata pentru crema impreuna cu 40g unt si 4 linguri de lapte. Urmeaza crema ganache unde se pun la incalzit cele 100ml de smantana pentru frisca dupa care se adauga ciocolata. Totul se tine la foc foarte mic pana cand ciocolata se va topi.
  • Gelatina se pune la hidratat in 100ml apa timp de 10 minute, dupa care se incalzeste pana ce aceasta se dizolva. Se lasa la racit.
  • Biscuitii se pun intr-un blender, se mixeaza dupa care se adauga apa, esenta de vanilie, 1 lingura de zahar pudra si untul taiat cubulete sau topit. Se mai mixeaza cateva minute dupa care toata compozitia se pune intr-o forma de tort cu diametrul de 26cm. Se modeleaza dupa care se adauga crema ganache racita si cele 300g capsuni taiate pe jumatate. Se baga la rece pana cand crema de migdale va fi gata.
  • Se bate branza mascarpone cu 4 linguri de zahar pudra, esenta de rom si esenta de migdale. Daca nu folositi zahar pudra cu aroma de vanilie, puteti adauga 2 lingurite de esenta de vanilie. Dupa ce toate s-au amesecat bine, se adauga ciocolata racita, se mixeaza si se adauga si migdalele macinate.
  • In alt bol se mixeaza la viteza mare, smantana pentru frisca cu 4 linguri de zahar pudra pana ce aceasta devine bat. Se adauga peste crema de migdale si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se pun 2 linguri din crema rezultata peste gelatina topita, se amesteca dupa care se incorporeaza usor in crema de migdale. Se baga la rece sau in congelator pana ce aceasta se va intari putin, aproximativ 30minute.
  • Dupa ce crema ganache s-a intarit, se adauga crema de migdale, se modeleaza si se pudreaza cu cacao. Se decoreaza cu frisca, capsuni si se pudreaza cu zahar vanilat fiecare capsunica inainte de a fi servit. Mie mi-a ramas 100g smantana pentru frisca de la crema ganache care am mixat-o cu 1 lingura de zahar pudra.
    Asta este tot. Tin sa spun ca acest cheesecake l-am facut de doua ori intr-o saptamana deoarece primul l-am servit la ziua sotului meu si a fost o nebunie, iar al doilea a fost pentru alti invitati care de altfel a avut un succes rasunator.
  • Spor la dulciurit!

    Mai multe detalii gasiti aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/04/cheesecake-cu-migdale-si-capsuni.html

Rețete inrudite

YouTube

Cheesecake de paște


Poze

Cheesecake cu migdale si capsuni
Cheesecake cu migdale si capsuni - poza 2
Cheesecake cu migdale si capsuni - poza 3
Cheesecake cu migdale si capsuni - poza 4
Cheesecake cu migdale si capsuni - poza 5
Cheesecake cu migdale si capsuni - poza 6
Cheesecake cu migdale si capsuni - poza 7
Cheesecake cu migdale si capsuni - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

18/04/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
13/04/2014

Este innebunitor!

(0) (0) Abuz
13/04/2014

Fb

(0) (0) Abuz
Bucataria_Stefaniei
Bucataria_Stefaniei, 12/04/2014

Exact. Pentru o singura persoana care are de gand sa manance tot tortul intr-o zi. Accept comentarii de genul asta doar atunci cand se vine si cu reteta facuta si dupa mai vorbim.

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Un amestec cu de toate-mult zahar, multa smantana si ciocolata. Buna reteta pentru cei ce doresc sa ajunga la spital cu diabet

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake kinder bueno
Cheesecake kinder bueno
8 porții
4 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Laptele de migdale – miracolul vegetal Laptele de migdale – miracolul vegetal

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează