Petitchef

Cheesecake cu migdale si capsuni

Desert
10 porții
1 oră
20 min
Ușor
In aceasta prajitura predomina si aroma de caramel, vanilie, capsuni si o aroma subtila de ciocolata cu migdale. Este foarte racoros si pot spune ca nu te mai saturi mancand. Daca doriti un gust fin, nu ezitati acest fel de prajitura.

Ingrediente

Numarul de porții: 10

BLAT:

250g biscuiti populari

1 lingurita esenta de vanilie

130g unt

3 linguri apa

1 lingura zahar pudra


CREMA:


300g ciocolata cu lapte

40g unt

4 linguri lapte

400ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime

8 linguri zahar pudra

200g migdale macinate

1 pliculet gelatina (10g)

1 lingurita esenta de rom

2 lingurite esenta de migdale

GANACHE DE CIOCOLATA CU CARAMEL

200g ciocolata cu caramel

100ml smantana pentru frisca minim 30% grasime

300g capsuni


DECOR:

1 lingurita cacao pudra

1 lingurita zahar pudra

200g capsuni

100g frisca

Preparare

  • Pentru inceput se topeste ciocolata pentru crema impreuna cu 40g unt si 4 linguri de lapte. Urmeaza crema ganache unde se pun la incalzit cele 100ml de smantana pentru frisca dupa care se adauga ciocolata. Totul se tine la foc foarte mic pana cand ciocolata se va topi.
  • Gelatina se pune la hidratat in 100ml apa timp de 10 minute, dupa care se incalzeste pana ce aceasta se dizolva. Se lasa la racit.
  • Biscuitii se pun intr-un blender, se mixeaza dupa care se adauga apa, esenta de vanilie, 1 lingura de zahar pudra si untul taiat cubulete sau topit. Se mai mixeaza cateva minute dupa care toata compozitia se pune intr-o forma de tort cu diametrul de 26cm. Se modeleaza dupa care se adauga crema ganache racita si cele 300g capsuni taiate pe jumatate. Se baga la rece pana cand crema de migdale va fi gata.
  • Se bate branza mascarpone cu 4 linguri de zahar pudra, esenta de rom si esenta de migdale. Daca nu folositi zahar pudra cu aroma de vanilie, puteti adauga 2 lingurite de esenta de vanilie. Dupa ce toate s-au amesecat bine, se adauga ciocolata racita, se mixeaza si se adauga si migdalele macinate.
  • In alt bol se mixeaza la viteza mare, smantana pentru frisca cu 4 linguri de zahar pudra pana ce aceasta devine bat. Se adauga peste crema de migdale si se amesteca usor cu o lingura sau un tel. Se pun 2 linguri din crema rezultata peste gelatina topita, se amesteca dupa care se incorporeaza usor in crema de migdale. Se baga la rece sau in congelator pana ce aceasta se va intari putin, aproximativ 30minute.
  • Dupa ce crema ganache s-a intarit, se adauga crema de migdale, se modeleaza si se pudreaza cu cacao. Se decoreaza cu frisca, capsuni si se pudreaza cu zahar vanilat fiecare capsunica inainte de a fi servit. Mie mi-a ramas 100g smantana pentru frisca de la crema ganache care am mixat-o cu 1 lingura de zahar pudra.
    Asta este tot. Tin sa spun ca acest cheesecake l-am facut de doua ori intr-o saptamana deoarece primul l-am servit la ziua sotului meu si a fost o nebunie, iar al doilea a fost pentru alti invitati care de altfel a avut un succes rasunator.
  • Spor la dulciurit!

    Mai multe detalii gasiti aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/04/cheesecake-cu-migdale-si-capsuni.html

Poze

Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 1Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 2Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 3Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 4Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 5Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 6Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 7Cheesecake cu migdale si capsuni, poza 8



Comentarii:

18/04/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
13/04/2014

Este innebunitor!

(0) (0) Abuz
13/04/2014

Fb

(0) (0) Abuz
Bucataria_Stefaniei
Bucataria_Stefaniei, 12/04/2014

Exact. Pentru o singura persoana care are de gand sa manance tot tortul intr-o zi. Accept comentarii de genul asta doar atunci cand se vine si cu reteta facuta si dupa mai vorbim.

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Un amestec cu de toate-mult zahar, multa smantana si ciocolata. Buna reteta pentru cei ce doresc sa ajunga la spital cu diabet

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale
Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale
8 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Cheesecake cu capsuni
Cheesecake cu capsuni
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu branza de vaci si capsuni
Cheesecake cu branza de vaci si capsuni
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Laptele de migdale – miracolul vegetalLaptele de migdale – miracolul vegetal

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: