Petitchef

Cheesecake de Paște

Desert
15 porții
5 ore
Ușor
O idee mai mult decat draguta pentru desertul de Paște. Ce ziceti?

Ingrediente

Numarul de porții: 15

Pentru baza:

125 gr biscuiti petits beurre

80 gr unt


Pentru umplutura :

450 gr crema de branza philadelphia

200 gr mascarpone

150 gr zahar

50 ml de smantana lichida

2 foi de gelatina

200 gr oua de ciocolata (mici)


Pentru decor:

200 gr oua de ciocolata (mici)

4 linguri caramel lichid

Materiale

Forma cu inel diametru de 24 cm
hartie pergament

Preparare

  • Etapa 1 - Cheesecake de Paște
    Zdrobiti biscutii cu un sucitor sau tocati-i in chopper. Topiti untul si adaugati-l peste biscuitii faramitati. Amestecati bine.
  • Etapa 2 - Cheesecake de Paște
    La baza formei cu inel puneti hartie de copt. Ungeti usor laturile formei si lipiti benzi de hartie de copt.
  • Etapa 3 - Cheesecake de Paște
    Puneti amestecul de biscuti si unt si presati bine. Puneti la rece.
  • Etapa 4 - Cheesecake de Paște
    Intr-un bol, puneti crema philadelfia, mascarpone ai zahărul. Bateti amestecul pana cand este omogen.
  • Etapa 5 - Cheesecake de Paște
    Puneti cele doua foi de gelatina la inmuiat intr-un bol cu apa rece. Intre timp, incalziti smantana (nu trebuie sa fiarba). Adaugati foile de gelatina inmuiata in smantana si amestecati bine. Apoi adaugati acest amestec la cel precedent si amestecati bine.
  • Etapa 6 - Cheesecake de Paște
    Adaugati 200 gr de oua de ciocolata si amestecati. Turnati totul in forma cu inel. Neteziti cat mai bine
  • Etapa 7 - Cheesecake de Paște
    Puneti oua de ciocolata pentru a decora, apasandu-le usor in crema.Raciti cel putin 4 ore.
  • Etapa 8 - Cheesecake de Paște
    Dupa tipul de racire, desfaceti usor si indepartati benzile de hartie pergament. Turnati caramel pe feliile de cheesecake la momentul servirii si bucurati-va de acest superb desert de Paște!

Video

YouTube

Observații:

Ouale de ciocolata: le puteti inlocui cu orice bomboane de ciocolata doriti.

Baza de biscuiti : noi am folosit biscuiti petits beurre, dar puteti folosi si biscutiti digestivi, spéculoos sau chiar un aluat sarat.

Poze

Cheesecake de Paște, poza 1Cheesecake de Paște, poza 2Cheesecake de Paște, poza 3Cheesecake de Paște, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu migdale si capsuni
Cheesecake cu migdale si capsuni
10 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale
Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale
8 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9h40m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Vopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de Paste20 de idei de aperitive pentru masa de Paste20 de idei de aperitive pentru masa de PasteOul de Paste - Simbol al InvieriiOul de Paste - Simbol al InvieriiFriptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: