Petitchef

Clatite cu pere caramelizate

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g faina

75 g zahar

125 ml lapte

2 oua

60 g unt

sare

2 linguri suc de lamaie

40 g migdale


frunzulite proaspete de menta

Preparare

  • Cum se prepara blatul:Se amesteca intr-un castron faina, un praf de sare, 1 lingura de zahar, laptele, 125 ml apa, ouale.Se lasa 10 min sa se linisteasca.
    Cum se prepara perele caramelizate.
  • Se spala perele, se sterg bine, se taie in sferturi si se inlatura samburii.
    Se taie, apoi, feliute si se stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze.
  • Se topeste o jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, se fac 4 clatite si se lasa la cuptor pentru a se pastra calde.
  • Se topeste restul de unt in alta tigaie si se adauga feliutele de pere si migdale.
    Se calesc putin, se presara peste ele restul de zahar si se amesteca pana la caramelizare.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: