Palmieri din foietaj

Gustări
Foarte ușor
50 min
91 Kcal

Cu doar 2 ingrediente (aluat de foietaj si zahar) urmati pas cu pas reteta noastra care va atrage atat tineri, cat si varstnici! Poate fi o gustare, un desert, se poate servi la ceai sau cafea.

Ingrediente

15

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Palmieri din foietaj - Preparare etapa 1Desfaceti aluatul de foietaj. Presarati jumatate din cantitatea de zahar pe el. Apasati cu mainile ca zaharul sa se lipeasca bine.
  • Palmieri din foietaj - Preparare etapa 2Intoarceati aluatul si repetati procesul.
  • Palmieri din foietaj - Preparare etapa 3Rulati aluatul pana la jumatate, apoi rulati si cealalalta jumatate, astfel incat cele 2 margini rulate sa se intalneasca la jumatate.Puneti in congelator timp de 15 minute.
  • Palmieri din foietaj - Preparare etapa 4Dupa15 minute, scoate si taiati felii de aproximativ 1 cm si le aranjati-le pe o foaie de copt.
  • Palmieri din foietaj - Preparare etapa 5Coaceti 20 minute la 180°C.
  • Palmieri din foietaj - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp durează să prepari Palmieri din foietaj?

Prepararea Palmierilor din foietaj durează aproximativ 50 de minute, inclusiv timpul de coacere.
Pentru a prepara Palmieri din foietaj, ai nevoie de un aluat de foietaj și 60 grame de zahăr.
Da, rețeta este foarte ușoară și este perfectă pentru începători, având un nivel de dificultate foarte ușor.
Desigur! Poți experimenta cu diverse arome, cum ar fi scorțișoara sau vanilia, pentru a adăuga un plus de gust.
Palmierii din foietaj se potrivesc excelent cu ceai sau cafea, fiind o gustare perfectă pentru momentele de relaxare.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 91Kcal
  • Carbo: 9.7g
  • Grăsimi: 5.4g
  • Grăsimi sat.: 3.6g
  • Proteine: 0.8g
  • Fibre: 0.3g
  • Zahăr: 4.1g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (17g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.54/5, 13 voturi 1 comentariu

cris_nedelcovici

FOARTE FRUMOASA EXPLICATIA. Buni palmierii! bravo.

abuz