Petitchef

Cum să faci aluat de tartă?

Este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata.

Altele
10 porții
2 ore
20 min
Foarte ușor
209 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

10
Cost estimat: 1.52 (0.15€/porție)

Preparare

  • Etapa 1 - Cum să faci aluat de tartă?
    Intr-un bol puneti untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale. Amestecati pentru a avea o pasta omogena.
  • Etapa 2 - Cum să faci aluat de tartă?
    Apoi se adauga oul intreg si se amesteca. Trebuie sa obtineti un amestec usor cu cocoloase.
  • Etapa 3 - Cum să faci aluat de tartă?
    In cele din urma se adauga faina si se amesteca cu mana cat sa se incorporeze.
    Atenție! Nu framantati mai mult decat este necesar incorporarii fainii.
  • Etapa 4 - Cum să faci aluat de tartă?
    Dati forma unui disc si inveliti in folie de plastic. Bagati la frigider timp de 1 ora. (Nu dati aluatului forma de minge; aceasta va dura mult mai mult timp sa se raceasca).
  • Etapa 5 - Cum să faci aluat de tartă?
    Ca sa faceti aluatul maleabil din nou, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina. Intindeti-l.
    Sfat: Intindeti aluatul putin cate putin. Prima data faceti o rotatie 45° si intindeti un pic. Repetati pana cand ati intins aluatul la dimensiunea dorita. Folosind aceasta tehnica ar trebui sa-l intindeti sub forma unui cerc perfect.
  • Etapa 6 - Cum să faci aluat de tartă?
    Rulati aluatul pe un sucitor apoi puneti-l in foma. Lipiti aluatul bine pe margini.
  • Etapa 7 - Cum să faci aluat de tartă?
    Utilizati sucitorul pentru a taia marginile cat mai curat. Apoi dati la rece timp de 30 de minute.
  • Etapa 8 - Cum să faci aluat de tartă?
    Intepati aluatul cu o furculita. In cazul in care si compozitia necesita coacere, puneti compozitia in aluat. Daca aveti nevoie doar sa coaceti aluatul (ca in cazul tartei cu capsune), coaceti timp de 20 de minute la 180°C.
  • Etapa 9 - Cum să faci aluat de tartă?
    Gata! Ati reusit da faceti pâte sablée!

Observații:

Zaharul pudra : Elimina efectul de granulat al zaharului obisnuit in aluat

Timpii de repaos :Sunt foarte importanti pentru a mentine textura aluatului al carui ingredient principal este untul, care reactioneaza la temperatura. Daca lucrati aluatul prea mult, se poate incalzi si deveni lipicios.

Faina de migdale : contribuie la buna coacere a aluatului. Puteti sa o inlocuiti cu faina de alune, daca preferati.

Untul : trebuie sa fie unt de calitate, 80% grasime. Temperatura sa este importanta, ar trebui sa fie moale sau maleabil. Scoateti-l din frigider cu cateva ore inainte de prepararea aluatului sau taieti-l in bucati mici si puneti-l cateva minute intr-un loc cald pentru a se inmuia.

Framantarea : atentie, nu este un aluat care necesita o framantare buna, dimpotriva! Se amesteca ingredientele pentru pentru a se incorpora, dar nu se insista cu framantatul. Riscam sa obtinem un aluat sfaramicios sau nisipos.

Finisarea : In cazul in care la scoaterea din cuptor, marginile nu sunt egale, taiti-le uniform.

Aroma de vanille : se poate folosi dar nu este indispensabila.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 209Kcal
  • Carbo: 24.4g
  • Grăsimi: 10.6g
  • Grăsimi sat.: 6.8g
  • Proteine: 3.3g
  • Fibre: 0.9g
  • Zahăr: 9.2g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (48g)


Întrebări:




Comentarii:

stela, 03/02/2018

Foarte frumos explicat

(0) (0) Abuz
vili33, 12/11/2017

Usor

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta regilor cu zmeura si fistic
Tarta regilor cu zmeura si fistic
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cum sa faci zahar caramelizat Cum sa faci zahar caramelizat

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează