Petitchef

Cum să faci aluat de tartă?

Altele
10 porții
2 ore
20 min
Foarte ușor
211 Kcal
Este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata.

Ingrediente

Numarul de porții: 10
120 gr unt moale

80 gr zahar pudra

25 gr faina de migdale

1 plic de zahar vanilat

1 praf de sare

1 ou

200 gr faina

Preparare

  • Etapa 1 - Cum să faci aluat de tartă?
    Intr-un bol puneti untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale. Amestecati pentru a avea o pasta omogena.
  • Etapa 2 - Cum să faci aluat de tartă?
    Apoi se adauga oul intreg si se amesteca. Trebuie sa obtineti un amestec usor cu cocoloase.
  • Etapa 3 - Cum să faci aluat de tartă?
    In cele din urma se adauga faina si se amesteca cu mana cat sa se incorporeze.
    Atenție! Nu framantati mai mult decat este necesar incorporarii fainii.
  • Etapa 4 - Cum să faci aluat de tartă?
    Dati forma unui disc si inveliti in folie de plastic. Bagati la frigider timp de 1 ora. (Nu dati aluatului forma de minge; aceasta va dura mult mai mult timp sa se raceasca).
  • Etapa 5 - Cum să faci aluat de tartă?
    Ca sa faceti aluatul maleabil din nou, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina. Intindeti-l.
    Sfat: Intindeti aluatul putin cate putin. Prima data faceti o rotatie 45° si intindeti un pic. Repetati pana cand ati intins aluatul la dimensiunea dorita. Folosind aceasta tehnica ar trebui sa-l intindeti sub forma unui cerc perfect.
  • Etapa 6 - Cum să faci aluat de tartă?
    Rulati aluatul pe un sucitor apoi puneti-l in foma. Lipiti aluatul bine pe margini.
  • Etapa 7 - Cum să faci aluat de tartă?
    Utilizati sucitorul pentru a taia marginile cat mai curat. Apoi dati la rece timp de 30 de minute.
  • Etapa 8 - Cum să faci aluat de tartă?
    Intepati aluatul cu o furculita. In cazul in care si compozitia necesita coacere, puneti compozitia in aluat. Daca aveti nevoie doar sa coaceti aluatul (ca in cazul tartei cu capsune), coaceti timp de 20 de minute la 180°C.
  • Etapa 9 - Cum să faci aluat de tartă?
    Gata! Ati reusit da faceti pâte sablée!

Video

YouTube

Observații:

Zaharul pudra : Elimina efectul de granulat al zaharului obisnuit in aluat

Timpii de repaos :Sunt foarte importanti pentru a mentine textura aluatului al carui ingredient principal este untul, care reactioneaza la temperatura. Daca lucrati aluatul prea mult, se poate incalzi si deveni lipicios.

Faina de migdale : contribuie la buna coacere a aluatului. Puteti sa o inlocuiti cu faina de alune, daca preferati.

Untul : trebuie sa fie unt de calitate, 80% grasime. Temperatura sa este importanta, ar trebui sa fie moale sau maleabil. Scoateti-l din frigider cu cateva ore inainte de prepararea aluatului sau taieti-l in bucati mici si puneti-l cateva minute intr-un loc cald pentru a se inmuia.

Framantarea : atentie, nu este un aluat care necesita o framantare buna, dimpotriva! Se amesteca ingredientele pentru pentru a se incorpora, dar nu se insista cu framantatul. Riscam sa obtinem un aluat sfaramicios sau nisipos.

Finisarea : In cazul in care la scoaterea din cuptor, marginile nu sunt egale, taiti-le uniform.

Aroma de vanille : se poate folosi dar nu este indispensabila.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 49g
Calorii: 211Kcal
  • Carbo: 25.1g
  • Grăsimi: 10.6g
  • Grăsimi sat.: 6.8g
  • Proteine: 3.3g
  • Fibre: 0.9g
  • Zahăr: 9.9g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii:

stela, 03/02/2018

Foarte frumos explicat

(0) (0) Abuz
vili33, 12/11/2017

Usor

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
9 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Aluat simplu de tarta
Aluat simplu de tarta
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Aluat de tarta
Aluat de tarta
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Aluat de tarta fara unt/ulei
Aluat de tarta fara unt/ulei
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Cum sa faci popcorn acasa!Cum sa faci popcorn acasa!Cum sa faci granola acasa!Cum sa faci granola acasa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: