Petitchef

Tarta Linzer

Linzerul este o prajitura care este cunoascuta de pe la 1600 si ceva si provine din Imperiul Austro-Ungar. De-a lungul vremii sunt sigura ca reteta s-a tot modificat si transformat dar...va garanteaz ca tarta linzer pe care vi-o prezint este mai mult decat delicioasa. Sa vedeti ce repede va disparea din farfurie !
Desert
10 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

10

Pentru aluat avem nevoie de :

Preparare

  • Untul se pune intr-un castron si se marunteste cu o furculita. Se adauga restul ingredientelor (oul nu il puneti inca) si se amesteca ingredientele in asa fel incat sa se distribuie uniform- nu se amesteca foarte mult.
  • La sfarsit se pune si oul si se omogenizeaza totul.
  • Doua treimi de aluat se pun intr-o tava de tarta si se apasa cu ajutorul degetelor ca sa ia forma tavii. Se baga tava de tarta la frigider pentru 30 minute. Cealalta treime de aluat se pune tot la rece pentru 30 de minute.
  • Dupa jumatate de ora se scoate tava din frigider si se intinde deasupra gemul. Cealata parte de aluat se scoate de la rece, se intinde cu sucitorul pe blatul de lucru infainat si se taie niste fasii late de 1 deget cu care se formeaza “grilajul” de deasupra tartei.
    Se baga tarta la cuptor, la 175 grade pentru 30 de minute.
    Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se racoreasca putin si apoi se pudreaza cu zahar pudra. Se serveste rece.


Întrebări:




Comentarii (15):

03/02/2014

Very very good.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
03/02/2014

Numele produsului provine de la orasul Linz, resedinta Austriei Superioare. Numele in limba germana e "Linzer Torte", adica tort de Linz si original se face numai cu dulceata de coacaze rosii, nu cu "ce gem doriti voi". Nuca de cocos nu are ce cauta aici, nici nucile, doar migdalele. Lipsesc cuisoarele si scortisoara, oh nu, nu e reteta originala, asa ca din partea mea puteti pune si "rahat"!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
lumearuxandrei
Răspuns lumearuxandrei:

Multumesc pentru completari. Este adevarat ca in blat se pun doar migdale, asa este reteta si am si spus asta. Nu am avut pe moment atatea migdale cat imi trebuiau si am facut o adaptare. Daca eram ipocrita nici nu specificam asta si spuneam ca sunt doar migdale in blat si cu asta basta. Nu stiam ca la baza reteta este doar cu dulceata de coacaze rosii si va multumesc ca ati specificat asta. Daca o luam asa...ca la mama ei, atunci trebuie sa si specificam ca acest desert se prepara doar in vas de argint.

12/02/2014

Frte bunaaa am sa o fac mainee

(0) (0) Abuz
04/02/2014

F. buna!

(1) (0) Abuz
04/02/2014

Este,intr-adevar,o prajitura buna si este bine ca avem si completari la reteta! Dar...fetelor , nu trebuie sa fiti rautacioase!

(1) (0) Abuz
04/02/2014

Reteta incompleta !

(0) (0) Abuz
03/02/2014

F.buna

(1) (0) Abuz
03/02/2014

Bun

(1) (0) Abuz
03/02/2014

Est foarte buna.

(1) (0) Abuz
03/02/2014

Foarte buna

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.