Petitchef

Porc picant cu mango si taitei din amidon de fasole

Am mai spus-o aici pe blog, si repet faptul ca il urmaresc mereu pe Jamie Oliver si sunt incantata de arta lui de a imbina ingrediente simple, uneori banale din care la final ies niste preparate demne de orice restaurant. La fel s-a nascut si aceasta idee a acestui preparat, vazand la Jamie ca din carnea tocata scoate niste preparate senzationale am vrut sa vad si eu de ce sunt in stare. Am “furat” de la el doar ideea cu carnea macinata.

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Am tocat marunt usturoiul cu ghimbirul si le-am pus intr-o tigaie cu unt si ulei incins,le-am lasat 2-3 minute pentru a -si elibera ele aroma, am adaugat apoi sos soia, curry, chilly, ienibahar si carnea de porc pe care am desfacut-o cu ligura de lemn in bucatele mici.

    Carnea de porc in prima faza a lasat apa ei, in care am si lasat-o sa fiarba putin, apoi am adaugat un mango taiat cubulete mici si am lasat totul sa se prajeasca pentru ca apa scazuse deja si sa se combine aromele cat mai bine.

    Cand carnea a inceput sa sfaraie din ce in ce mai tare, semn ca se prajea asa cum doream am adaugat putin sos de rodie, otet balsamic, apa de flori de portocal si o lingurita de zahar pentru a echilibra aromele de acru cu cele de dulce si la final a iesit un preparat foarte delicios care se face rapid si este si satios.

    Cand carnea a fost gata, am pregatit taiteii din amidon de fasole conform indicatiilor de pe ambalaj si apoi i-am amestecat cu carnea din tigaie.

    Repede si bun!

    Pofta mare!


Întrebări:




Comentarii:

14/07/2013

Tare bine arata!Delicios!

(0) (0) Abuz
13/07/2013

Mare minunatie,imi place la nebunie mancarea asiatica.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează