Petitchef

Tort de Halloween cu glazură diabolică

Pentru Halloween, dăm totul când vine vorba de a face un desert diabolic de delicios...! Și aici, secretul nostru va fi în decor. Pentru că da, un desert de Halloween poate fi atât delicios, cât și terifiant! Dovada cu acest tort Bundt extra pufos și glazura sa amuzantă. Sigur că veți adora efectul ;-)

Gustări
8 porții
15 min
1 oră
45 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Glazura:

(pentru culoare):

Materiale

  • 1 robot de patiserie (sau un mixer electric)
  • 1 spatulă (sau lingură)
  • Formă din silicon pentru tort bundt (puteți folosi o formă clasică)

Preparare

  • Etapa 1 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Bateți ouăle cu zahărul 5 minute la viteză maximă, până când amestecul își dublează volumul.
  • Etapa 2 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Adaugați smântâna și amestecați bine.
    Adaugați apoi faina și praful de copt, în mai multe reprize.
  • Etapa 3 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Adăugați apoi untul topit și ciocolata și amestecați bine până obținem un aluat fin.
  • Etapa 4 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Turnați aluatul într-o formă unsă cu unt.
    Puteți unge forma cu unt sau ulei vegetal.
    Noi am folosit o matriță de silicon, dar asta este opțional.
  • Etapa 5 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Coaceți 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 170°C. Verificați gătirea cu o scobitoare, dacă iese curată, este gata, dacă a mai rămas puțin aluat pe scobitoare, mai urmăriți gătitul pentru câteva minute.
  • Etapa 6 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Răciți tortul înainte de a-l desface.
    Tăiați umflăturile (dacă există) pentru a avea o prăjitură plată dedesubt.
  • Etapa 7 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Glazura:
    Amestecați crema de brânză, zahărul pudră și apa fierbinte. Adaugați colorantul alimentar și ajustați în funcție de culoarea pe care vreți să o aibă glazura dvs. monstruoasă.
  • Etapa 8 - Tort de Halloween cu glazură diabolică
    Puneți glazura pe tort, apoi adăugați ochii mici de zahăr. Iată, micuțul dvs. tort monstruos este gata :-)

Observații:

Nu am o formă de tort Bundt, cu ce o pot înlocui?
Puteți folosi o formă de savarină care are și o gaură în mijloc. Noi am folosit o matriță din silicon, dar o matriță clasică va funcționa bine. Amintiți-vă să o ungeți bine (și să o pudrați făină dacă nu este silicon).

Este posibil să înlocuim ciocolata neagră în acest tort?
Puteți folosi orice ciocolată în acest tort. Nu uitați să ajustați puțin cantitatea de zahăr. Prăjitura este deja foarte dulce din cauza glazurii zaharoase care o acoperă.

Se poate congela tortul?
Poți congela tortul dar va trebui să faci glazura și să îl decorezi în ultimul moment!



Poze

Tort de Halloween cu glazură diabolică
Tort de Halloween cu glazură diabolică - poza 2
Tort de Halloween cu glazură diabolică - poza 3
Tort de Halloween cu glazură diabolică - poza 4
Tort de Halloween cu glazură diabolică - poza 5
Tort de Halloween cu glazură diabolică - poza 6
Tort de Halloween cu glazură diabolică - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează