Petitchef

Tarta de carne cu dovlecei

Felul principal
4 porții
1 oră
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Crumble:

Preparare

  • Pentru inceput punem in cuptorul incins la 200 grade 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.
  • Macinam pieptul de curcan sau pui, tocam marunt ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper
  • Tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne
  • Bagam la robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana. Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa
  • Pe care il punem peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri muiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet,si bagam tarta la 200 grade pentru 35-45 minute. Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.

L Laura Adamache

Poze

Tarta de carne cu dovlecei
Tarta de carne cu dovlecei - poza 2
Tarta de carne cu dovlecei - poza 3
Tarta de carne cu dovlecei - poza 4
Tarta de carne cu dovlecei - poza 5
Tarta de carne cu dovlecei - poza 6
Tarta de carne cu dovlecei - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu napi
Tarta cu napi
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta regilor cu raclette
Tarta regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează