Petitchef

Tarta de carne cu dovlecei

Felul principal
4 porții
60 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g carne tocata de curcan sau pui

1 ceapa medie

1 catel de usturoi


cateva frunze de telina

2 morcovi mici

300-350 g dovlecel

3 oua

1 mozzarella

sare

piper

6-7 felii de paine

3 linguri smantana


Crumble:

5-6 linguri pesmet

1 ou

1 mozzarella

2 linguri smantana

Preparare

  • Pentru inceput punem in cuptorul incins la 200 grade 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.
  • Macinam pieptul de curcan sau pui, tocam marunt ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper
  • Tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne
  • Bagam la robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana. Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa
  • Pe care il punem peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri muiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet,si bagam tarta la 200 grade pentru 35-45 minute. Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.
L Laura Adamache

Poze

Tarta de carne cu dovlecei, poza 1
Tarta de carne cu dovlecei, poza 2
Tarta de carne cu dovlecei, poza 3
Tarta de carne cu dovlecei, poza 4
Tarta de carne cu dovlecei, poza 5
Tarta de carne cu dovlecei, poza 6
Tarta de carne cu dovlecei, poza 7





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu spanac si carne tocata.
Tarta cu spanac si carne tocata.
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si carne tocata.
Tarta cu spanac si carne tocata.
8 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta de cartofi cu carne de pui si legume
Tarta de cartofi cu carne de pui si legume
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
2.2 / 5
Rețetă Tarta Regilor cu raclette
Tarta Regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.