Petitchef

Aspic de curcan

Felul principal
6 porții
25 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1.00 kg carne de curcan


1/2 telina

2 radacini de patrunjel

1/2 gulie

sare

1-2 linguri mazare verde

1 ou

2 plicuri de gelatina

Preparare

  • Se folosesc atat o bucata de piept dar si aripi, gat, picioare de curcan, care ajuta la gelatinarea aspicului. Se spala si se pune sa fiarba în apa rece cu sare.
  • Se lasa la un foc mai tare pana cand incepe sa dea in clocot, ca sa putem sa adunam spuma de la suprafata, ca sa ramana zeama limpede, la fel ca la orice supa. Apoi se lasa focul foarte incet.
  • Acesta este si secretul pentru a avea o zeama limpede. Pe la jumatatea timpul de fierbere se adauga zarzavatul, cu care se lasa sa fiarba incet, pana cand se obtine o supa concentrata si limpede.
  • Se ia de pe foc, se lasa sa se aseze. Se scot bucatile de carne si legumele. In zeama ramasa se pun cele dou plicuri de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece. Se amesteca zeama pana se omogenizeaza, apoi se strecoara prin tifon, doar daca este cazul.
  • Bucatile de carne si zarzavaturi se portioneaza si se taie in forme diferite pentru a forma un decor in vasele in care le vom aranja. Se pune cate 1-2 linguri din acest lichid în fiecare forma si se da la rece.
  • Cand s-a întarit, facem diferite decoruri pe fundul vasului si pe lateral, din bucati de ou fiert, masline taiate, boabe de mazare, flori din morcovi sau albitura.
  • In centru se pun bucati de carne si se toarna peste acestea din supa, cam in doua reprize, punand de fiecare data sa se inchege. Se repeta pana se umplu formele, apoi se dau la rece cateva ore.

Poze

Aspic de Curcan, poza 1Aspic de Curcan, poza 2Aspic de Curcan, poza 3



Comentarii (12):

Mariana, 01/01/2019

Este si foarte gustos, usor de digerat si foarte as[etuos!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/09/2015

F gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2013

Abia astept sa vina Craciunul sa-l prepar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dinugaber, 01/01/2019

Daca totusi zeama nu este limpede se rezolva problema cu ajutorul unui albus batut cu putina apa si apoi turnat peste zeama care se da in clocot. Albusul aduna toate zdrentele si apoi se filtreaza.

(0) (0) Abuz
02/01/2014

Superb

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz
15/12/2013

Foarte frumos si sunt sigur ca si gustos. Felicitari

(0) (0) Abuz
18/05/2013

ESTE RECOMANDAT SA SE STRECOARE ,PT. AVEA O CLARITATE ,O LIMPEZIRE ,CA O OGLINDA! SI ARE UN GUST NEMAIPOMENIT!!

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Apetisant

(0) (0) Abuz
09/12/2012

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Aspic in forma de ou
Aspic in forma de ou
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ciorba din gat de curcan
Ciorba din gat de curcan
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de potroace din tacamuri de curcan
Ciorba de potroace din tacamuri de curcan
8 porții
1h20m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!15 retete cu carne de curcan15 retete cu carne de curcan

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: