Petitchef

Aspic de curcan

Felul principal
6 porții
25 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se folosesc atat o bucata de piept dar si aripi, gat, picioare de curcan, care ajuta la gelatinarea aspicului. Se spala si se pune sa fiarba în apa rece cu sare.
  • Se lasa la un foc mai tare pana cand incepe sa dea in clocot, ca sa putem sa adunam spuma de la suprafata, ca sa ramana zeama limpede, la fel ca la orice supa. Apoi se lasa focul foarte incet.
  • Acesta este si secretul pentru a avea o zeama limpede. Pe la jumatatea timpul de fierbere se adauga zarzavatul, cu care se lasa sa fiarba incet, pana cand se obtine o supa concentrata si limpede.
  • Se ia de pe foc, se lasa sa se aseze. Se scot bucatile de carne si legumele. In zeama ramasa se pun cele dou plicuri de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece. Se amesteca zeama pana se omogenizeaza, apoi se strecoara prin tifon, doar daca este cazul.
  • Bucatile de carne si zarzavaturi se portioneaza si se taie in forme diferite pentru a forma un decor in vasele in care le vom aranja. Se pune cate 1-2 linguri din acest lichid în fiecare forma si se da la rece.
  • Cand s-a întarit, facem diferite decoruri pe fundul vasului si pe lateral, din bucati de ou fiert, masline taiate, boabe de mazare, flori din morcovi sau albitura.
  • In centru se pun bucati de carne si se toarna peste acestea din supa, cam in doua reprize, punand de fiecare data sa se inchege. Se repeta pana se umplu formele, apoi se dau la rece cateva ore.


Poze

Aspic de Curcan, poza 1
Aspic de Curcan, poza 2
Aspic de Curcan, poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

Mariana, 01/01/2019

Este si foarte gustos, usor de digerat si foarte as[etuos!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/09/2015

F gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2013

Abia astept sa vina Craciunul sa-l prepar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dinugaber, 01/01/2019

Daca totusi zeama nu este limpede se rezolva problema cu ajutorul unui albus batut cu putina apa si apoi turnat peste zeama care se da in clocot. Albusul aduna toate zdrentele si apoi se filtreaza.

(0) (0) Abuz
02/01/2014

Superb

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz
15/12/2013

Foarte frumos si sunt sigur ca si gustos. Felicitari

(0) (0) Abuz
18/05/2013

ESTE RECOMANDAT SA SE STRECOARE ,PT. AVEA O CLARITATE ,O LIMPEZIRE ,CA O OGLINDA! SI ARE UN GUST NEMAIPOMENIT!!

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Apetisant

(0) (0) Abuz
09/12/2012

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de curcan cu zeama de varza
Ciorba de curcan cu zeama de varza
8 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de curcan
Supa de curcan
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Aspic in forma de ou
Aspic in forma de ou
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
1 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! 15 retete cu carne de curcan 15 retete cu carne de curcan Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei