Petitchef

Bezea italiana-merengue italian

Altele
6 porții
30 min
5 min
Ușor
173 Kcal
Un amestec de albus cu sirop de zahar. Acest amestec nu mai are nevoie de gatire si poate fi consumat ca atare. Perfecta pentru decorarea torturilor, checurilor si a altor prajituri.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
3 albusuri

250 gr zahar

75 ml apa

Materiale

termometru pentru gatit
Mixer

Preparare

  • Etapa 1 - Bezea italiana-merengue italian
    Puneti zaharul si apa intr-o cratita si aduceti la fierbere. Odata ce amestecul incepe sa fierba, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 2 - Bezea italiana-merengue italian
    In timp ce siropul se incalzeste, incepeti sa bateti albusurile de ou: acestea trebuie sa fie batute spuma. Odata ce siropul a atins 115° C se toarna in fir subtire peste albus in timp de mixerul bate.
  • Etapa 3 - Bezea italiana-merengue italian
    Apoi, lasati mixerul sa bata cu viteza mare. Merengue-ul va fi gata cand vasul care il contine nu mai este fierbinte. Aceasta operatiune poate dura aproximativ zece minute.
  • Etapa 4 - Bezea italiana-merengue italian
    Bezeaua italiana este gata, folositi-o imediat.

Observații:

Albusul de ou: este mai bine sa folositi albus la temperatura camerei, intrucat se va bate mai bine. Ideal este sa separati albusurile de galbenusuri cu o zi inainte si sa le tineti in frigider intr-o cutie etansa pana la utilizare.
Siropul: Temperatura siropului trebuie sa ajunga neaparat la 115° C pentru a gati albul si a-i da textura de bezea pe care o iubim atat de mult. Chiar daca vi se pare ca este prea dulce, este recomandat sa nu schimbati proportiile acestei retete, care sunt ideale pentru textura perfecta a bezelei dumneavoastra.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 69g
Calorii: 173Kcal
  • Carbo: 41.6g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 1.5g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 41.4g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 10

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii




Punctează această reţetă:



Articole conexe

Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitateProsciutto di Parma – produs italian de inalta calitatePanettone sau cozonacul italianPanettone sau cozonacul italianFrittata sau omleta italianaFrittata sau omleta italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: