Petitchef

Tort de cafea cu bezea si crema italiana

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g ciocolata amaruie

60 g fulgi de porumb

20 g boabe de cafea tocate

100 g martipan

6 oua

175 g zahar

40 g cacao

20 g faina

2 plicuri cu gelatina (20 g)

6 oua

250 g zahar

15 g cafea instant

200 ml. frisca

500 g mascarpone

50 ml lichior de cafea

5 g gelatina

5 albusuri

100 g zahar

25 g migdale prajite si macinate

10 g cafea instant aka ness

125 g zahar pudra

boabe de cafea pt decor, cico razuita..

Preparare

  • Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul, in compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa, apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul
  • Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi...daca va este mai usor va puteti folosi de un posh, sa trasati cercuri de aluat pe hartie de copt... blaturile se coc cate 20 de min... Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.) 6 oua250 gr. zahar 15. gr cafea instant (ness) 200 ml. frisca 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
  • Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba ( eu nu am gasit termometrul de fondante din dotare si am testat cu degetul cat se poate suporta) tb sa aiba 85 grade
  • Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarponemascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze..
  • Frisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usorapoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.
  • Asamblarea: se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore... dupa 4 ore.
  • Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.bezeaua se asaza cu lingura pe tort si se fac tepi cu dosul ei se da la frigider sa se intareasca bine.se flambeaza apoi bezeaua cu arzatorul.

Poze

Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 1Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 2Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 3Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 4Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 5Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 6Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 7Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 8Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 9Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 10Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 11Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 12Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 13Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 14Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 15Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 16Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 17Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 18Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 19Tort de cafea cu bezea si crema italiana, poza 20


Comentarii (12):

05/07/2015

Oribila de buna
nu am mai mancat asa o bynatate

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/11/2016

Cred ca este buna ,dar destul de scumpa .Mascarpone e destul de scump .Martipanul nu stiu unde se gaseste si la ingrediente trebuia specificat care-i blatul si care e crema

(0) (0) Abuz
06/10/2016

Si fulgii de porumb unde sunt? dar martipanul?

(2) (0) Abuz
01/10/2015

O fi ea buna dar la cate ingrediente se cere parca iti vine sa te lasi de dulciuri .

(0) (0) Abuz
06/07/2015

SUPEEER buna!

(0) (0) Abuz
G34D2S, 05/07/2015

Pare destul decomplicat,dar daca este ceva gustos,merita de incercat.

(0) (0) Abuz
05/07/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
05/07/2015

COMPLICATA!

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Merita incercat!

(0) (0) Abuz
02/07/2013

Pare cam complicat de facut dar de-abia astept sa-l incerc.
Sper sa-mi reuseasca, pare delicios!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu crema de cafea
Tort cu crema de cafea
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu caise si cafea
Tort tiramisu cu caise si cafea
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort etajat cu cafea si frisca
Tort etajat cu cafea si frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaFrittata sau omleta italianaFrittata sau omleta italianaCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: