Petitchef

Tort cu foi de bezea (pavlova ii)

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 albusuri

350 g zahar

1 lingurita otet

2 lingurite amidon alimentar


Pentru umplut am folosit:

250 ml frisca

350 g fructe de padure

3 lingui zahar

1 lingurita gelatina granule

Preparare

  • Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare. Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare.
  • Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza. Pe o foaie de copt desenam un cerc. Apoi cu posul punem bezeaua.
  • Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa.
  • Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.
  • Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-a spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra. Foile i-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.
  • Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor.
  • Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe. Acoperim cu cea de-a doua foaie de bezea, peste care punem restul fructelor ramase.

Poze

Tort cu foi de bezea (Pavlova II), poza 1Tort cu foi de bezea (Pavlova II), poza 2Tort cu foi de bezea (Pavlova II), poza 3Tort cu foi de bezea (Pavlova II), poza 4

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo


Comentarii (17):

01/12/2013

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

Te rog, nu confunda "PAVLOVA" cu foi de bezea.
ESTE FOARTE MARE DIFERENTA. EU, SUNT DIN TARA UNDE ESTE ORIGINALA ''PAVLOVA''

(1) (0) Abuz
18/04/2014

Am incercat si a iesit foarte ,foarte buna !!!!

(0) (0) Abuz
13/01/2014

Arata splendid !!! Am s-o incerc si eu curind .

(0) (0) Abuz
21/09/2013

Arata f.bine bravo

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Minune!!!

(0) (0) Abuz
16/03/2013

Arata divin!

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Wow!!!

(0) (0) Abuz
17/12/2012

Tres bonne ,cette recette!

(0) (0) Abuz
11/11/2012

Tare de tot

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort de inghetata cu 3 creme si bezea
Tort de inghetata cu 3 creme si bezea
10 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de bezea cu crema si jeleu de capsuni
Tort de bezea cu crema si jeleu de capsuni
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort de bezea cu ciocolata
Tort de bezea cu ciocolata
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleColectie de prajituri cu foiColectie de prajituri cu foi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: