Petitchef

Tort cu foi de bezea (Pavlova II)

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru umplut am folosit:

Preparare

  • Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare. Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare.
  • Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza. Pe o foaie de copt desenam un cerc. Apoi cu posul punem bezeaua.
  • Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa.
  • Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie.
  • Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-a spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra. Foile i-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.
  • Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor.
  • Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe. Acoperim cu cea de-a doua foaie de bezea, peste care punem restul fructelor ramase.

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


Poze

Tort cu foi de bezea (Pavlova II)
Tort cu foi de bezea (Pavlova II) - poza 2
Tort cu foi de bezea (Pavlova II) - poza 3
Tort cu foi de bezea (Pavlova II) - poza 4

întrebări:




Comentarii (17):

01/12/2013

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

Te rog, nu confunda "PAVLOVA" cu foi de bezea.
ESTE FOARTE MARE DIFERENTA. EU, SUNT DIN TARA UNDE ESTE ORIGINALA ''PAVLOVA''

(1) (0) Abuz
18/04/2014

Am incercat si a iesit foarte ,foarte buna !!!!

(0) (0) Abuz
13/01/2014

Arata splendid !!! Am s-o incerc si eu curind .

(0) (0) Abuz
21/09/2013

Arata f.bine bravo

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Minune!!!

(0) (0) Abuz
16/03/2013

Arata divin!

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Wow!!!

(0) (0) Abuz
17/12/2012

Tres bonne ,cette recette!

(0) (0) Abuz
11/11/2012

Tare de tot

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

2021 - Anul international al fructelor si legumelor 2021 - Anul international al fructelor si legumelor Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei Retete de toamna cu...dovleac Retete de toamna cu...dovleac

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează