Petitchef

La multi ani, Dani! Tort de inghetata cu bezea...

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
74 Kcal

Ingrediente

10

Blat de bezea:

Cost estimat: 0.47 (0.05€/porție)

Preparare

  • Intre timp, galbenusurile, zaharul si laptele se bat pe baie de aburi pana cand compozitia se incinge destul de bine si incepe sa se ingroase. Se ia compozitie de pe foc si dupa ce se mai racoreste putin de adauga in ea gelatina hidratata si se amesteca bine pentru a o dizolva.
  • Cat timp se raceste compozitia de oua, frisca se bate bat si se da la rece. Se topeste ciocolata alba pe baie de aburi iar din zmeura se face un piure. Eu am folosit pentru asta mini-blenderul din dotare, de care sunt realmente indragostita.
  • Se amesteca frisca batuta cu compozitia de oua iar crema care rezulta se imparte in doua: in prima jumatate se amesteca piureul de zmeura iar in cea de-a doua, ciocolata alba topita. Se tapeteaza un inel reglabil cu hartie de copt si se aseaza in jurul blatului de bezea sigilat cu ciocolata.
  • Se toarna inghetata de ciocolata iar apoi inghetata de zmeura. Aici eu am dat gres, in sensul ca, in loc sa mi se aseze frumos cele doua straturi de inghetata, s-au scufundat unul in celalalt. Probabil ca mi-a iesit prea subtire compozitia sau trebuia sa o congelez putin inainte nu stiu. Ceea ce conteaza este rezultatul final, care, in straturi sau inele, credeti-ma, este pe deplin satisfacator. Se lasa compozitia la congelator cel putin 4 ore, a lasat-o peste noapte.
  • Inainte de servire se scoate din congelator, se orneaza cu fructe de padure si fulgi de ciocolata. Se tine cam o jumatate de ora la frigider sa se inmoaie usor. Se serveste cu cumpatare.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (27g)
Calorii: 74Kcal
  • Carbo: 17.5g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.9g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 17.4g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 4

Poze

La multi ani, Dani! Tort de inghetata cu bezea..., poza 1
La multi ani, Dani! Tort de inghetata cu bezea..., poza 2
La multi ani, Dani! Tort de inghetata cu bezea..., poza 3
La multi ani, Dani! Tort de inghetata cu bezea..., poza 4

Întrebări:




Comentarii:

01/03/2016

Albusuri de ou? Pai mai sunt si altfel de albusuri?

(0) (0) Abuz
15/09/2013

SUPERB

(0) (0) Abuz
11/11/2012

Arata beton si cred ca este foarte apetisant

(0) (0) Abuz
18/08/2012

Se vede foarte bun si nu e greu de facut.am sa il incerc si eu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort amandina - la multi ani, iubitul nostru!
Tort amandina - la multi ani, iubitul nostru!
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort de inghetata
Tort de inghetata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă La Multi Ani Tata!!! Tort Amandina
La Multi Ani Tata!!! Tort Amandina
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dame blanche, inghetata perfecta
Dame blanche, inghetata perfecta
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort Donut
Tort Donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei