Petitchef

Gogosari in suc propriu ( conservati la rece )

Aperitiv
6 porții
24 ore
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
6 kg. gogosari

700 ml otet

700 g zahar

6 linguri sare la vrac

1 lingura salicil

piper boabe

foi de dafin

seminte de mustar

Preparare

  • Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau ,felii mai mici).Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine.
  • Se lasa 24 ore , sa se patrunda totul bine. Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca. La sfarsitul celor 24 ore va rezulta un suc delicios ce va fi pus peste gogosari.
  • Aseazam gogosarii in borcan, punem 2 foi de dafin la fiecare borcan, 3 bastonase hrean, cateva seminte de mustar si cateva boabe de piper .Peste punem zeama care rezulta .
  • Borcanele le capsam si le aseazam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna.

Poze

Gogosari in suc propriu ( conservati la rece ), poza 1Gogosari in suc propriu ( conservati la rece ), poza 2Gogosari in suc propriu ( conservati la rece ), poza 3Gogosari in suc propriu ( conservati la rece ), poza 4Gogosari in suc propriu ( conservati la rece ), poza 5Gogosari in suc propriu ( conservati la rece ), poza 6


Comentarii:

gaga, 13/09/2019

In textul retetei afirmi urmatoarele doua gogomanii: "Se mai amesteca de cateva ori gogosarii in cele 24 de ore ca zaharul si sarea sa se topeasca". Ca ai putea topi zaharul nu ma indoiesc, el se topeste la cca. 185 grade Celsius, dar ca sa topesti sarea ti-ar trebui o instalatie industriala care sa o infierbante la peste 800 de grade Celsius, ceea ce pare aproape imposibil in conditii casnice! Si la urma urmei de ce sa le topesti, cand e mult mai simplu sa le dizolvi!
A doua gogomanie: "Borcanele le capsam si le aseazam in camara in asteptarea zilelor lungi de iarna." Toata lumea stie ca iarna zilele sunt mai scurte, in schimb noptile sunt mult mai lungi!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/09/2013

EXCELENTA !
Merita incercata ! ( iarna usoara in bucatarie )

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/10/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
30/09/2013

Ceva simplu si ..cu gust pe timpul ierni !!!

(0) (0) Abuz
23/09/2013

Foarte gustosi,o reteta simpla si foarte buna.

(0) (0) Abuz
19/09/2013

O reteta minunata .Imi plac gogosarii dulci murati

(0) (0) Abuz
10/09/2013

:))

(0) (0) Abuz
25/09/2011

Bine

(0) (0) Abuz
georgeta, 25/09/2009

Usor si bun!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gogosari marinati in suc propriu
Gogosari marinati in suc propriu
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Gogosari conservati la rece
Gogosari conservati la rece
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gogosari in otet la rece
Gogosari in otet la rece
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă TOAST CU RILLETTE SI MURATURI
TOAST CU RILLETTE SI MURATURI
12 porții
16 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva motive sa consumati rodie sau suc de rodieCateva motive sa consumati rodie sau suc de rodieDovleacul placintar-rasfatul anotimpului receDovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: