Petitchef

Ciorba radauteana

Altele
6 porții
90 min
20 min
Ușor
Ciorba Radauteana cu piept de pui este o ciorba foarte gustoasa pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana. Asemanatoare cu ciorba de burta, aceasta supa de pui cu smantana si usturoi este perfecta dimineata, dupa o petrecere, dar si oricand în timpul zilei.
Mai usoara decat traditionala ciorba de burta este insa la fel de gustoasa! Ciorba Radauteana este o reteta traditionala romaneasca, specifica nordului Moldovei.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 gr. de carne de pui spalata (piept si spate)

2 cepe curatate si spalate

2-3 morcovi mari curatati si spalati

o jumatate de ardei rosu curatat de seminte si spalat

o jumatate de radacina de telina mare curatata si spalata

8 catei mici de usturoi curatati si spalati

2-3 fire de verdeata (patrunjel si leustean) spalate

3 galbenusuri

200 ml de smantana pentru gatit

sare

piper proaspat macinat

zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie

4 Litri de apa rece

Preparare

  • Pregatim aragazul si o oala in care punem apa rece.
    Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba.
    Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra.
  • Curatam ceapa.
    Taiem morcovii in bucati mari.
    Taiem ardeii in fasii mari.

    Tocam telina in cuburi mari.
    Radem usturoiul pe razatoarea mica.
    Tocam marunt verdeata.
  • Cand supa din oala nu mai face spuma adaugam ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
    Lasam sa fiarba.
  • Pregatim o alta oala iar deasupra acesteia punem o strecuratoare.
    Dupa ce legumele si carnea sunt fierte strecuram supa.
    Scoatem carnea si o lasam sa se racoreasca.

    Punem deoparte 4-6 bucati de morcov si fasiile de ardei.
    Pregatim un bol in care punem restul de legume fierte si le lasam sa se racoreasca.
  • Amestecam galbenusurile, apoi le rasturnam peste smantana si omogenizam.
    Adaugam usturoiul peste amestecul de galbenusuri si smantana si omogenizam.
  • Taiem cele 4-6 bucati de morcov in cubulete mici.
    Desfacem pielita de pe ardei si taiem fin ardeiul decojit.

    Desfacem carnea fiarta de pe oase (daca este cazul) si o rupem in fasii.
    Cu ajutorul unui blender pasam legumele racorite din bol pana cand obtinem o crema.
  • Punem intr-un castron 3 polonice de supa strecurata.
    Asezam oala cu supa inapoi pe aragazul pregatit.
    Rasturnam in oala legumele pasate si omogenizam.

    Punem in supa fasiile de carne, bucatile de morcov si fasiile de ardei.
    Adaugam cele 3 polonice de supa peste amestecul de galbenusuri, smantana si usturoi, omogenizam si apoi rasturnam totul in oala cu supa.

    Condimentam cu sare si piper macinat.
    Lasam ciorba sa clocoteasca timp de 3 minute.
    Punem zeama stoarsa de lamaie.

    Presaram deasupra verdeata tocata.
    Amestecam, gustam si inchidem aragazul.
    Servim fierbinte cu ardei iute si smantana.

    POFTA BUNA!



Comentarii (85):

19/01/2016

Mi-a iesit de minune!!! am urmat intocmai reteta de mai sus, am folosit smanatna mai moale amestecata foarte bine cu galbenusurile, iar dupa 2-3 minute pe foc, am pus capacul si am stins focul. nu s-au facut deloc "atele" acealea de care ne este groaza. Am s-o refac cu mare drag si pofta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2015

Qqqqqqqweer

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2015

Foarte buna, pofta buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2015

SUPER , este ciorba a la grec ( in Ardeal ) !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
terezito, 03/09/2015

Delicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/01/2015

Este geniala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/01/2015

Am facut ciorba radauteana asa cum este descrisa .
FELICITARI PT.EXPLICATII.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
11/01/2015

Sunt radautean,comentariile sunt de prisos!Respect d-nei Cornelia Dumitrescu,patroana Restaurantului National,inventatoarea acestei ciorbe delicioase in 1982!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
11/01/2015

Daca lasi ciorba sa clocoteasca dupa ce ai adaugat oul, acesta se va coagula si vor rezulta 'zdrente'

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Reteta-Video
Răspuns Reteta-Video:

Asa este! Dar bun cu adevarat!

11/02/2014

Am facut si eu ciorba! Foarte foarte buna!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
55 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
6 porții
2 ore
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: