Petitchef

Ciorba radauteana

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 pulpe de pui (600g)


2 pastarnacii

130 g telina

2 ardei capia

1 ceapa mare

7 catei de usturoi


Patrunjel verde tocat marunt:

3 galbenusuri

200 g smantana

Sare si piper dupa gust, delikat

30- 50ml otet

Preparare

  • Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii. Spalam toate legumele. Curatam cateii de usturoi si ii pisam.Patrunjelul il tocam foarte marunt. Pulpele de pui le curatam si le spalam.
  • Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pulpele de pui. Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia, toate intregi. Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce sunt fierte toate.
  • Scoatem atat legumele cat si carnea intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o luam de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnea. Dupa ce s-au scurs tocam morcovii in cubulete mici.
  • Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem cubulete. Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un bol si le pisam cu blenderul vertical pana obtinem un piure. Carnea dupa ce este scursa o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasii sau o taiem cubulete.
  • Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol 350 ml supa. In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn. Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenizare. Adaugam usturoiul, amestecam din nou. In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o dar atentie sa fie rece si amestecam pana se omogenizeaza complet.
  • Punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Adaugam in supa piureul si amestecam. Adaugam in supa carnea, morcovii si ardeiul. Peste acesta ciorba, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam.
  • Condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si delikat daca doriti, ii mai dam un clocot, dupa care luam de pe foc si adaugam otetul dupa gust. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam.

Poze

Ciorba radauteana, poza 1Ciorba radauteana, poza 2



Comentarii:

coco, 18/12/2018

Piureul de legume ii va da gust de laturi

(0) (0) Abuz
gavriluta, 25/06/2018

F buna !

(0) (0) Abuz
25/06/2018

Ok

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
4 porții
35 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: