Petitchef

Cozonac cu nuca si rahat

Desert
8 porții
2 ore
1 oră
Dificil

Ingrediente

8

Ingredinte pentru umplutura:

Preparare

  • Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut.
  • Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.
  • Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.
  • Am impartit aluatul in doua:
    Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
    A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.
  • Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).
    Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.
  • Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com


Poze

Cozonac cu nuca si rahat
Cozonac cu nuca si rahat - poza 2
Cozonac cu nuca si rahat - poza 3

Întrebări:




Comentarii (48):

20/05/2015

Super retetea multumesc mult pentru reteta o fac de fiecare data de cand am ocazia

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2014

Foarte Bun. Insa eu am cuptor pe curent si nu ati specificat ce inseamna foc mic in "grade"... Oricum. Multumesc frumos, este fo0arte bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/03/2014

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2014

Sperrrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/12/2013

Este foarte gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Multumesc de ajutor aiesit foarte foarte bun si gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

Superrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
23/12/2014

Buna ,cuptorul se regleaza la 180 grade cozonacul se lasa in cuptor 35-45 minute si se poate adauga inca 30 de grame de drojdie (50 grame la 1 kg de faina ) oua 5 galbenus frecat cu 1 lingurita rasa de sare si esente in loc de ulei se poate pune unt 200gr caldut.in rest ok.un brutar si scuze ca am corectat reteta.

(0) (0) Abuz
31/10/2014

ESTE SUPER .....................MULTUMESC !!

(0) (0) Abuz
30/10/2014

Reteta ta de cozonac este....Super!!! Multumesc

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează