Petitchef

Cozonac cu nuca si rahat

Desert
8 porții
120 min
60 min
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 kg faina Baneasa 000

4 oua la temperatura camerei

250 g zahar

150-200 g ulei pentru framantat

0,5 l lapte dulce

20 g drojdie proaspata

1 lingurita sare

coaja de lamaie rasa


Ingredinte pentru umplutura:

1. zahar, cacao, nuca tocata

2. cacao, rahat diverse arome

Preparare

  • Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut.
  • Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte.
  • Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul.
  • Am impartit aluatul in doua:
    Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri.
    A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri.
  • Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min).
    Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.
  • Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com

Poze

Cozonac cu nuca si rahat, poza 1Cozonac cu nuca si rahat, poza 2Cozonac cu nuca si rahat, poza 3

Întrebări:




Comentarii (49):

20/05/2015

Super retetea multumesc mult pentru reteta o fac de fiecare data de cand am ocazia

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/04/2015

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2014

Foarte Bun. Insa eu am cuptor pe curent si nu ati specificat ce inseamna foc mic in "grade"... Oricum. Multumesc frumos, este fo0arte bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/03/2014

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2014

Sperrrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/12/2013

Este foarte gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Multumesc de ajutor aiesit foarte foarte bun si gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

Superrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
23/12/2014

Buna ,cuptorul se regleaza la 180 grade cozonacul se lasa in cuptor 35-45 minute si se poate adauga inca 30 de grame de drojdie (50 grame la 1 kg de faina ) oua 5 galbenus frecat cu 1 lingurita rasa de sare si esente in loc de ulei se poate pune unt 200gr caldut.in rest ok.un brutar si scuze ca am corectat reteta.

(0) (0) Abuz
31/10/2014

ESTE SUPER .....................MULTUMESC !!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briosa Leopard
Briosa Leopard
6 porții
4h10m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cozonac cu nucă, cacao și rahat :)
Cozonac cu nucă, cacao și rahat :)
10 porții
4h50m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare
Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cozonac cu nuca si cacao
Cozonac cu nuca si cacao
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complexCaju – nici nuca, nici fructCaju – nici nuca, nici fruct

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: