Petitchef

Fasole pastai, conservata pentru iarna

Altele
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane.
  • Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se toarna peste fasole, in borcane, sa acopere foarte bine partea solida. In fiecare borcan se pune cate o aspirina pisata.
  • Capacele se tin 1 minut in apa clocotita, apoi se infileteaza pe borcane.
  • Se aseaza borcanele intr-o cratita/ oala mai mare, pe fundul careia s-a asezat un prosop, se adauga apa in jurul lor si se sterilizeaza 10-15 minute.
  • Se scot cu grija borcanele, se lasa sa se raceasca si se aseaza in camara/ beci, unde se vor pastra chiar si 2-3 ani, fara sa se altereze.


Întrebări:




Comentarii (22):

19/09/2013

Multumesc ptr reteta,este exact ce doream...

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Ma bucur ca nu folosesti chimicale brava

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Practic si interesant , am sa incerc sa fac si eu cate ceva.

(0) (0) Abuz
23/08/2013

O sa fac si eu anul acesta... :)

(0) (0) Abuz
27/07/2013

Usor de conservat si este o mancare excelenta

(0) (0) Abuz
24/07/2013

O reteta perfecta!

(0) (0) Abuz
24/07/2013

Este cea mai simpla si mai efiecienta reteta doar ca eu nu pun aspirina si sta foarte bine

(0) (0) Abuz
20/07/2013

.....

(0) (0) Abuz
13/07/2013

:)

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Sincer cred k cea cu rosii e mai buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buchetele de fasole verde si bacon
Buchetele de fasole verde si bacon
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătim fasolea verde la tigaie?
Cum gătim fasolea verde la tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cum să gătești fasolea verde în apă?
Cum să gătești fasolea verde în apă?
2 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Fasole verde la borcan
Fasole verde la borcan
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Fasole verde gratinata
Fasole verde gratinata
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează