Petitchef

File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin

Altele
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 bucati muschi de vita inalte de 3 degete

1 lingura unt topit

200 gr dovleac dulce (ludae)

1/2 vin rosu demidulce

1 baton scortisoara

1 buc anason stelat

1 buc cardamom

1 lingura cu varf cacao

1 lingura cu varf cafea macinata

1/2 lingurita chilly

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

1 praf de nucsoara

Preparare

  • O reteta neobisnuita care va surprinde papilele voastre gustative, plina de aroma si textura poate satisface si pe cei mai rafinati gurmanzi.

    Reteta nu imi apartine si este o adaptare dupa o retata a bucatarului american Bobby Flay, preluata dupa giallo zafferano.


    Sugestie: cardamom, anason veti gasi in pliculet de condimente pt vin fiert de la fuchs..

    Pornim cuptorul la 180 gr si punem la copt dovleacul.

    pregatim sosul de vin: Intr-o cratita punem vinul, anasonul, scortisoara si cardamomul la fiert. (daca nu veti folosi un vin dulce atunci adaugati si 2 linguri cu varf de zahar)
    Fierbem vinul pana cand scade si se ingroasa (cam 15 min)

    Ungem carnea cu untul topit si amestecam intr-un vas cafeaua, cacaua, chilly, sarea, zaharul si nucsoara.

    Dam carnea prin amestecul de condimente insa doar pe laturi lasand partea de sus si cea de jos curate si o punem apoi pe gratarul incins.. o frigem pe fiecare parte cate 7-8 min apoi o dam la cuptor pt inca 5-10 min (in functie de preferintele voastre.

    Cand carnea s-a facut o scoatem pe o farfurie calda si acoperim cu folie e aluminiu, asfel sucurile se vor redistribui in carne.. curatam de coaja dovleacul copt si il facem piure apoil il asezonam cu sare si piper.

    Punem pe o farfurie sosul de vin, carnea si pireul de dovleac si decoram cu o crenguta de cimbru.

    Pt fotografii pas cu pas la aceasta reteta va astep pe blogul meu.

Poze

File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin, poza 1File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin, poza 2File de vitel in crusta de cafea cu sos de vin, poza 3


Comentarii:

silvanaiacob
silvanaiacob, 07/05/2013

Si daca nu crezi ca o sa-ti placa, de ce mai scrii aici? Doamne, e plina lumea asta de frustrati.

(0) (0) Abuz
08/03/2013

Este super

(0) (0) Abuz
08/11/2012

Cafea ,carne ,vin ..... nu prea cred ca o sa-mi placa

(0) (1) Abuz
26/10/2012

Deja salivez

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă File de somon in sos de vin
File de somon in sos de vin
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă File de cod cu sos picant
File de cod cu sos picant
6 porții
40 min
Foarte ușor
1.4 / 5
Rețetă File de vita cu sos de gorgonzola (reteta video)
File de vita cu sos de gorgonzola (reteta video)
1 porții
18 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaVin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Gratinarea – arta coptului in crustaGratinarea – arta coptului in crusta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: