Petitchef

Muschi umplut ii

Felul principal
8 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1,600 kg muschi de vita/porc sau chiar piept de pasare, 200 g ciuperci, 100 g sunca de Praga, 200 g muschi de porc, 200 g ficat de pasare sau de porc, 250 g slanina proaspata, 500 g ceapa, ulei pt ceapa, doua legaturi de verdeata, sare, piper, arome, 250 ml vin rosu (sau de care aveti), nucsoara rasa, o lingura de faina, 50 ml coniac.

Preparare

  • Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul pana se subtiaza uniform si capata o forma dreptunghiulara de 2-3 cm grosime. Se pun sarea, piperul, aromele. Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei pana devine aurie. Ficatul, sunca, ciupercile, jumatate din slanina si muschiul de porc se taie cubulete.

    In tigaia cu ceapa se caleste timp de 10 minute si muschiul de porc la foc potrivit. Se sareaza si pipareaza restul ingredientelor, se da nucsoara rasa, apoi se pun si ele in tigaia cu ceapa calita. Se lasa 10-15 minute la foc mic, eventual cu capacul pus.Cu 2-3 minute inainte de a fi gata, se adauga si o lingura rasa de faina amestecand mereu, pentru a lega compozitia. Se ia de pe foc si la 10 minute se adauga verdeata tocata marunt si coniacul.Umplutura se aseaza pe muschi in lung, iar deasupra umpluturii se pune slanina ramasa, taiata pe lungime.
    Se ruleaza carnea strans, se inveleste in hartie de copt unsa cu ulei sau in folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit spre tare. Pentru ca in folie nu se rumeneste pe deasupra, puneti muschiul in tava normala si adaugati apa cand este necesar. Dupa 10 minute se stinge cu vin rosu si se mai lasa la fript la foc moale aprox. o ora, o ora si un sfert.

    Cand este gata, se scoate, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii care se aseaza pe un platou.

    In sosul ramas in tava se adauga o lingura de amidon alimentar dizolvat in apa, cateva linguri de vin, se potriveste de sare si piper, daca trebuie, apoi se strecoara si se fierbe cateva minute. Acest sos se pune peste feliile de muschi.

    Se serveste cu garnitura de legume mexicane, sote-uri de mazare, fasole verde, morcov, cartofi, si un pahar de vin rosu alaturi.

Poze

Muschi umplut II, poza 1Muschi umplut II, poza 2Muschi umplut II, poza 3


Comentarii:

19/04/2014

BUUUUUUUUUNA BUNA RETETA pofta buna

(0) (0) Abuz
28/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
09/12/2012

Se poate inlocui vinul cu altceva?

(0) (0) Abuz
09/10/2012

Super! am s-o incerc si eu

(0) (0) Abuz
06/10/2012

Super!O fi greu pentru stomac, dar nu maninci in fiecare zi......Filoftia

(0) (0) Abuz
CookWithAna
CookWithAna, 06/10/2012

Bun bun

(0) (0) Abuz
30/12/2011

Prea greu pt stomac

(0) (0) Abuz
19/12/2011

Incercam si noi

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 30/12/2010

F.bun...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Muschi umplut
Muschi umplut
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Muschi umplut i
Muschi umplut i
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: