Petitchef

Friptura de curcan cu sos de vin rosu

Felul principal
8 porții
40 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
o ceapa taiata sferturi

frunze de dafin

un curcan pregatit pentru copt, aproximativ 4-5 - - 5.6 kg

o cantitate de umplutura

85 g unt topit

1 varf de cutit de nucsoara macinata

10 felii de bacon

1 pahar de vin rosu

sare, piper

Preparare

  • Incinge cuptorul la treapta IV-a .umple curcanul cu sferturile de ceapa si cu 2 frunze de dafin.Impinge jumatate din umplutura sub piele de pe piept si leaga ciocanelele curcanului cu ata alimentara. Cantareste curcanul umplut si stabileste timpul de coacere: 40 minute pentru fiecare kilogram.
  • Aseaza o folie de aluminiu intr-o tava de friptura si aseaa deasupra curcanul.Unge pieptul cu unt, presara nucsoara si sare si piper.Acopera pieptul cu feliile de bacon, toarna deasupra vinul si inveleste curcanul cu marginile foliei.
  • Pune curcanul la cuptor si deschide folia de aluminiu cu 90 minute inainte de finalul timpului de coacere.Indeparteaza feliile de bacon si scurge excesul de grasime din tava.Lasa folia deschisa si pune din nou curcanul la cuptor.
  • Stropeste din cand in cand friptura cu sucurile din tava.Cu 30 minute inainte de finalul timpului de preparare pune in cuptor si chiftelutele formate din restul de umplutura.
  • .Pentru a testa daca friptura de curcan este gata, inteapa carnea de pe pulpe cu o furculita.Daca zeama este inca rozalie, mai lasa friptura la cuptor inca 15 minute si testeaza din nou.
  • Cand friptura este gata, scoate-o din tava si aseaz-o pe un platou impreuna cu chiftelutele din umplutura si acoper-o cu o folie de aluminiu, peste care se aseaza prosoape de bucatarie ca sa ramana calda.
  • Lasa friptura deoparte 30 minute inainte de a o taia. Decoreaza cu frunze de dafin si serveste.

Poze

Friptura de curcan cu sos de vin rosu, poza 1Friptura de curcan cu sos de vin rosu, poza 2


Video sugerat

YouTube

Comentarii:

Camelia, 31/01/2019

Arata tare bine !!!!Am sa incerc aceasta reteta , mai ales ca imi place tare mult carnea de curcan.

(0) (0) Abuz
ioana, 30/01/2019

Ce umplutura ??????

(4) (0) Abuz
felicia, 31/12/2018

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de curcan in sos de vin rosu
Friptura de curcan in sos de vin rosu
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de curcan cu suc de portocale
Friptura de curcan cu suc de portocale
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: