Tort dolce vita PrecedentulUrmătorul AlteleFoarte ușor1 h 25 m Trimite unui prieten Printează pagina Adresează o întrebare autorului Postează o poză cu rețeta gătită de tine Aceasta combinatie de gusturi si arome mi s-a parut perfecta pentru un tort aniversar. Ingrediente 4 Blat "picant" : 5 albusuri (aprox. 190g) un praf de sare 40 g zahar 140 g pudra de migdale sau migdale decojite macinate fin 20 g faina 1 lingurita rasa scortisoara 1/4 lingurita piper negru pudra 1/3 lingurita piper roz pudra sau putina pudra de ardei iute Ganache cu zmeura : 150 g piure de zmeura 150 g mizuame (sirop de orez) sau corn-syrup sau glucoza (sirop) 100 ml lapte 250 g ciocolata amaruie (70% cacao) Freeze 300 g zmeura : După decongelare piure blender și după ce trece printr-o sită dat must aproximativ 200 g, cu unele semințe în ea. Bavareza de vanilie : 120 ml lapte 3 g albenusuri 40 g zahar 2 g agar-agar sau 4~5 g gelatina (pudra) 150 ml smantana dulce pt. frisca Crema cu anason si cafea : 1/3 din cantitatea totala de bavareza de vanilie 1 lingura cafea pt. espresso - trecuta printr-o strecuratoare de ceai 1 lingura seminte de anason 3 linguri brandy Mousse de ciocolata : 50 g zahar 100 ml lapte 20 g mizuame (sirop de orez) sau corn-syrup sau glucoza (sirop) 6 g albenusuri (90~100 g) 250 g ciocolata amaruie (70% cacao) 450 ml smantana dulce pt. frisca Decor : 1/2 ganache cu zmeura mousse de ciocolata