Petitchef

Tort dolce vita

Altele
4 porții
55 min
30 min
Foarte ușor
Aceasta combinatie de gusturi si arome mi s-a parut perfecta pentru un tort aniversar.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Blat "picant" :

5 albusuri (aprox. 190g)

un praf de sare

40 g zahar

140 g pudra de migdale sau migdale decojite macinate fin

20 g faina

1 lingurita rasa scortisoara

1/4 lingurita piper negru

pudra

1/3 lingurita piper roz

pudra sau putina pudra de ardei iute


Ganache cu zmeura :

150 g piure de zmeura

150 g mizuame (sirop de orez) sau corn-syrup sau glucoza (sirop)

100 ml lapte

250 g ciocolata amaruie (70% cacao)


Freeze 300 g zmeura :

După decongelare piure blender și după ce trece printr-o sită dat must aproximativ 200 g, cu unele semințe în ea.


Bavareza de vanilie :

120 ml lapte

3 g albenusuri

40 g zahar

2 g agar-agar sau 4~5 g gelatina (pudra)

150 ml smantana dulce pt. frisca


Crema cu anason si cafea :

1/3 din cantitatea totala de bavareza de vanilie

1 lingura cafea pt. espresso - trecuta printr-o strecuratoare de ceai

1 lingura seminte de anason

3 linguri brandy


Mousse de ciocolata :

50 g zahar

100 ml lapte

20 g mizuame (sirop de orez) sau corn-syrup sau glucoza (sirop)

6 g albenusuri (90~100 g)

250 g ciocolata amaruie (70% cacao)

450 ml smantana dulce pt. frisca


Decor :

1/2 ganache cu zmeura

mousse de ciocolata

Preparare

  • Etapa 1 - Tort Dolce Vita
    BLAT :
    Pe o hartie de copt trage două discuri, unul cu un diametru de 18cm si un diametru 21cm. Întoarceți foaia tras în jos și a pus-o pe partea din spate a tăvii cuptorului.
    Albii cu sarea si zaharul, bate o spumă tare, strălucitor.
    Ingredientele rămase (migdale, făină, scorțișoară, piper negru, piper roșu) să inspecteze separat și apoi din nou pe alb. Se amestecă ușor cu obiectiv para - cum de a absorbi ingredientele uscate, dar cu grijă să nu "previzualizare" spumă albușul de ou.
    Puneți materialul într-o pungă și Spritz două discuri de pe foaia de copt - disc 21cm executat un pic mai mult decât compoziția de 18 cm.
    Pune la cuptor - preîncălzit la 200 ° C - și se coace la o temperatură a depășit timp de 12 minute. Apoi pune în cuptor la 160 ° C, apoi permiteți încă 15 minute. Apoi, hartie de copt ușor separată și lasa sa se raceasca pe un raft.
  • Etapa 2 - Tort Dolce Vita
    BAVAREZA DE VANILIE :
    Frecati galbenusurile cu zaharul pana spălate.
    Lapte, în care se dizolvă agar, și au dat foc la ceva cald, atât de cald, așa asculta pe galben treptat, amestecand constant. Pune totul pe căldura și să păstreze agitarea pana se ingroasa.
    Cratiță cu crema la altul, cu apă și gheață, și se amestecă crema până când sa răcit. Aici, se adaugă un pic de vanilie. Pe frisca smântână, se adaugă smântână.
    Evitați utilizarea gelatină în dulciuri pentru "acasă", înlocuindu-l cu agar, dar pregăti crema varianta cu gelatină, gelatina atunci. Dizolvat în 50 ml de apă fierbinte și se adaugă la crema se ingroasa putin racit, atât de cald și se amestecă bine. Adăugați smântână și se amestecă un pic.
  • Etapa 3 - Tort Dolce Vita
    GANACHE CU ZMEURA :
    Pune piureul de zmeura pe foc, și în unele ajoutaer fierbinte.
    Se toarnă peste ciocolata tocata și se amestecă până când este complet topit. Lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna peste zmeura piure și se amestecă bine.
  • Etapa 4 - Tort Dolce Vita
    MOUSSE DE CIOCOLATA :
    Publicați lapte, zahăr și Mizuame foc. Atunci când sa dizolvat complet turnat încet peste galbenusurile ușor bătut și amestecat. Adu tot într-o cratiță și se încălzește, amestecând până compoziția cremă a fost legat.
    Se taie ciocolata topita pe baie de apă, apoi se toarna peste crema precedent și se amestecă bine.
  • Etapa 5 - Tort Dolce Vita
    CREMA CU ANASON SI CAFEA :
    Cele trei linguri de coniac și am plătit Infierbantati anason. Lasă până la răcit complet și apoi trageți.
    Adaugă aproximativ 1/3 din vanilie și cafea pudra bavarez.
    Asamblarea creme. În primul rând un pic rămâne pe el pentru a se potrivi perfect în formă.
  • Etapa 6 - Tort Dolce Vita
    Forma nu este detașabilă 18cm, apoi pune primele două foi de plastic, și înregistrare de jos "indesata" a foii de la ea.
    De-a lungul counter la plata cheltuielilor de jumătate din cantitatea de zmeura ganache și oferă frigider sa se intareasca. Apoi se extind peste cafeaua crema ganache, din mărar și dă-congelator.
    La crema bavarez cu vanilie moale și anason și apoi du-te la congelator până la creme și au fost consolidate.
  • Jos pe ea cateva linguri de mousse de ciocolată.
    Eliminați de la congelator 18 cm cu creme armat și trăgând ușor marginile din "toate", în formă de creme și stau cu partea de sus în jos pe spuma.
    Dacă formularul a fost mai mare decât ceea ce orice șoarece, dar el a fost lăsând ceva din ea, apoi utilizați decorul.

Poze

Tort Dolce Vita, poza 1Tort Dolce Vita, poza 2Tort Dolce Vita, poza 3Tort Dolce Vita, poza 4Tort Dolce Vita, poza 5

Întrebări:

Poate rescrieti aceasta reteta pt ca nu inteleg mare lucru din ea, pacat de reteta, multumesc

Răspuns:

Intrati pe blog, va rog, http://cristina-k.blogspot.jp/search?q=dolce acolo gasiti textul retetei asa cum l-am scris eu... aici este facut praf!




Comentarii:

CristinaK
CristinaK, 20/02/2018

Reteta scrisa corect o gasiti pe blog: http://cristina-k.blogspot.jp/2010/01/tort-dolce-vita.html
nu stiu de ce pe acest site a ajuns atat de transformata!!!

(0) (0) Abuz
16/10/2016

Cand scrieti incercati sa scrieti in limba romana.

(0) (0) Abuz
16/10/2016

N-am inteles textul...

(0) (0) Abuz
15/10/2016

Arata bestial dar din pacate nu am inteles nimic.Pacat!

(0) (0) Abuz
15/10/2016

Asa este nu se intelege nimic din reteta asta....poate reusiti sa o traduceti din nou mai pe scurt

(0) (0) Abuz
15/10/2016

Din pacate este foarte prost tradusa!
Piperul rosu (nu roz) merge bine cu ganache-ul de ciocolata. Cei care sunt mai experimentati in bucatarie se pot descurca, chair daca reteta e facuta "praf" de traducerea ingrozitoare. Pacat!

(0) (0) Abuz
15/10/2016

Arata delicios DAAAAAAAAAAAR cine a tradus a facut-o sa numai valoreze nimic

(0) (0) Abuz
15/10/2016

O aiureala fantezista! Cine a mai auzit de tort dulce cu piper?

(0) (0) Abuz
10/03/2016

Poza arata foarte bine
daca reteta s-ar intelege poate ca stelutele s-ar inmulti!
din pacate nu se intelege nimic

(1) (0) Abuz
29/06/2013

Fpoarte bine arata.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort fantezie
Tort fantezie
8 porții
2h2m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata alba si zmeura
Tort cu ciocolata alba si zmeura
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort de ciocolata si nuca de cocos
Tort de ciocolata si nuca de cocos
8 porții
1h10m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleDe ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: