Petitchef

Humus

Altele
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
250 g naut boabe uscat

2 linguri pasta de susan-tahina

1 ½ lamai-zeama

150 ml ulei de masline extra virgin

sare dupa gust

boia de ardei dulce sau iute pentru decor

Preparare

  • Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. Apoi se pune la fiert in apa cu sare in oala sub presiune.Fierbe mult mai repede si isi pastreaza si toate calitatile,. Dupa ce fierbe cam 1 ora, strecurati nautul, dar pastrati o ceasca din apa in care a fiert.
  • Apoi puneti boabele de naut in robotul de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina si consistent.Apoi adaugati pasta de susan si omogenizati bine. Încorporati apoi uleiul treptat, în cantitati nu prea mari. Apoi zeama de lamîie, pâna la nivelul de acreala pe care-l considerati potrivit.
  • Începeti cu zeama de la o lamîie, amestecati bine, gustati, adaugati daca mai aveti nevoie si tot asa,apoi potriviti de sare in functie de gust.Daca vi se pare prea consistent,subtiati cu zeama pastrata.
  • Cand il serviti decorati cu boia dulce sau iute in functie de gust.Se poate adauga si putina carne de vita sau oaie,tocata marunt si calita in putin ulei,sau muguri de pin. A ales avarianta cu carne. A pus carnea taiata marunt la calit în foarte putin ulei de masline, am amestecat si am asteptat sa-si schimbe culoarea.Serviti alaturi de lipie Libaneza.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Humus
Humus
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Humus
Humus
3 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Humus
Humus
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Humus cu avocado
Humus cu avocado
4 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: