Petitchef

Pandispan de casa

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
8 albusuri de tara

9-10 galbenusuri de tara

1 cana si ½ de zahar

1 cana si ½ de faina

6 linguri de apa clocotita

6 linguri de ulei

Zeama de lamaie

Un praf de sare

Coaja de portocale

Coaja de lamaie

Esente de rom si vanilie

Nuci, stafide, fructe uscate si cacao facultativ

Preparare

  • Ouale de tara sunt minunate atat pentru gust cat si culoare. Masurati ingredientele cu aceeasi cana si lingura. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, lasate de seara in bucatarie sau scoase de la frigider cu cel putin 3 ore inainte. Le spalam si le stergem cu un servet. Separam galbenusurile de albus avand grija sa nu se strecoare pic de galbenus in albus .
  • Vasul pentru albusuri trebuie sa fie bine spalat si uscat. Se bat albusurile cu sare si cativa stropi de lamaie pentru 3 minute la viteza mica apoi marim viteza pentru alte cateva minute si apoi folositi ultima treapta.
  • Cand am obtinut bezeaua incepem si adaugam treptat zaharul si mixam dupa fiecare transa. Odata ce am terminat cu zaharul adaugam apa clocotita in doua transe si mixam. Apoi procedam la fel si cu uleiul. Galbenusurile presarate cu sare si putin zahar se lasa 15 minute dupa care se mixeaza cu coaja de citrice si esentele.
  • Adaugam amestecul la albusuri si apoi treptat cate doua linguri de faina amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul. Tapetam doua tavi de chec. Un chec l-a facut simplu iar la al doilea a procedat in felul urmator: a pus un strat de compozitie, am presarat stafide, nuci rupte bucati, fructe uscate si nuca maruntita la robot dupa care am pus restul de compozitie.
  • Nuca se pune la cuptor pntru putin timp pentru a-i intensifica aroma. Se decojeste si o parte se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar caci este uleioasa si se face pasta iar cealalta se rupe bucati. Cel cu nuca s-a epuizat in 20 de minute.
  • Se poate face la fel de bine si cu cacao oprind 1/3 din compozitie si amestecand-o cu cacao cernuta dupa care se varsa peste cea alba. Se da la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru 30-35 de minute, se face testul cu scobitoarea dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca.

Poze

Pandispan de casa, poza 1Pandispan de casa, poza 2Pandispan de casa, poza 3



Comentarii (14):

29/05/2016

Fără.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/06/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2014

Buna

(0) (0) Abuz
10/12/2013

E mort

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Deliciu!

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Cea mai buna reteta pentru pandispan

(0) (0) Abuz
24/06/2013

Reteta perfecta pentru pandispan!

(0) (0) Abuz
06/06/2013

Ami place mult siteu

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Destul de bine :/ :)

(0) (0) Abuz
17/05/2013

Super buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pandispan
Pandispan
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pandispan dupa o reteta a lui eric lanlard
Pandispan dupa o reteta a lui eric lanlard
6 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Pandispan cu visine
Pandispan cu visine
8 porții
50 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: