Petitchef

Pandispan de casa

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Ouale de tara sunt minunate atat pentru gust cat si culoare. Masurati ingredientele cu aceeasi cana si lingura. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, lasate de seara in bucatarie sau scoase de la frigider cu cel putin 3 ore inainte. Le spalam si le stergem cu un servet. Separam galbenusurile de albus avand grija sa nu se strecoare pic de galbenus in albus .
  • Vasul pentru albusuri trebuie sa fie bine spalat si uscat. Se bat albusurile cu sare si cativa stropi de lamaie pentru 3 minute la viteza mica apoi marim viteza pentru alte cateva minute si apoi folositi ultima treapta.
  • Cand am obtinut bezeaua incepem si adaugam treptat zaharul si mixam dupa fiecare transa. Odata ce am terminat cu zaharul adaugam apa clocotita in doua transe si mixam. Apoi procedam la fel si cu uleiul. Galbenusurile presarate cu sare si putin zahar se lasa 15 minute dupa care se mixeaza cu coaja de citrice si esentele.
  • Adaugam amestecul la albusuri si apoi treptat cate doua linguri de faina amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul. Tapetam doua tavi de chec. Un chec l-a facut simplu iar la al doilea a procedat in felul urmator: a pus un strat de compozitie, am presarat stafide, nuci rupte bucati, fructe uscate si nuca maruntita la robot dupa care am pus restul de compozitie.
  • Nuca se pune la cuptor pntru putin timp pentru a-i intensifica aroma. Se decojeste si o parte se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar caci este uleioasa si se face pasta iar cealalta se rupe bucati. Cel cu nuca s-a epuizat in 20 de minute.
  • Se poate face la fel de bine si cu cacao oprind 1/3 din compozitie si amestecand-o cu cacao cernuta dupa care se varsa peste cea alba. Se da la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru 30-35 de minute, se face testul cu scobitoarea dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca.


Poze

Pandispan de casa
Pandispan de casa - poza 2
Pandispan de casa - poza 3

Întrebări:




Comentarii (14):

29/05/2016

Fără.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/06/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2014

Buna

(0) (0) Abuz
10/12/2013

E mort

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Deliciu!

(0) (0) Abuz
17/07/2013

Cea mai buna reteta pentru pandispan

(0) (1) Abuz
24/06/2013

Reteta perfecta pentru pandispan!

(0) (0) Abuz
06/06/2013

Ami place mult siteu

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Destul de bine :/ :)

(0) (0) Abuz
17/05/2013

Super buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Napolitain de casa
Napolitain de casa
8 porții
3 h 10 m
Ușor
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cum sa faci paine de casa – colectie de retete Cum sa faci paine de casa – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează