Petitchef

Trufe cu ciocolata

Altele
3 porții
15 min
10 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

3 porții
200 grame cicolata neagra

150 ml frisca lichida

30 grame unt

un praf de sare

cacao si scortisoara

Preparare

Etapa 1

Pentru inceput topim ciocolata la bain marie. Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca si incorporam frisca lichida. Omogenizam bine si adaugam un praf de sare. Incalzim din nou amestecul pe baia marina si adaugam untul taiat cubulete.

Etapa 2

Cand acesta s-a topit luam vasul de pe foc si lasam sa se racoresca din nou. Turnam amestecul de ciocolata intr-un vas si il introducem la frigider pentru cateva ore.

Etapa 3

Cu ajutorul unei lingurite luam din compozitia de ciocolata, apoi cu mainile umezite in apa rece modelam diferite forme si tavalim prin cacao amestecata cu scortisoara.

Etapa 4

Modelam astfel pana se termina intreaga compozitie de cacao. Trufele de ciocolata se potrivesc de minune cu o ceasca de cafea sau un pahar de sampanie.




Comentarii:

27/07/2015

"baia marina"? Adica in apa marii! De unde miai scoateti asemenea ineptii?

(0) (1) Abuz
27/07/2015

Te dai mare cu retete de 2 lei !

(0) (0) Abuz
27/07/2015

E o bunatate!!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
29/07/2015

Chiar excelent

(0) (0) Abuz
27/07/2015

Mi-nu-na-te!!!

(0) (0) Abuz
27/07/2015

Delicioase

(0) (0) Abuz
15/12/2011

Savuroase

(0) (0) Abuz
24/08/2011

Excelente

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: