Petitchef

Buturugă cu somon si fistic

Fără gătit și ușor de pregătit, o idee originală pentru petrecerile de Crăciun, dar o poți servi pe tot parcursul anului dacă ai oaspeți la cină. Rulada noastră savuroasă cu somon (de Crăciun o vom propune ca „buștean sărat”) este umplută cu o cremă de ricotta foarte gustoasă, îmbogățită cu fistic/b>, arpagic tocat și bucăți mici de pulpă de lămâie pură : o combinație echilibrată care te va înnebuni cu fiecare mușcătură. Încearcă rețeta noastră explicată pas cu pas.

Antreuri
4 porții
15 min
2 ore
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Materiale

  • Folie alimentară
  • Spatulă
  • Cuțit
  • Castron

Preparare

  • Etapa 1 - Buturugă cu somon si fistic
    Curățați o lămâie, apoi tăiați-o felii și îndepărtați și pelicula (care se află între o felie și alta). În acest moment, tăiați multe bucăți mici cu ajutorul unui cuțit.
  • Etapa 2 - Buturugă cu somon si fistic
    Acum puneți-le într-un bol și adăugați ricotta, fisticul tocat (păstrați câteva bucăți pentru decorul final), cepșoara tăiată cu foarfeca, un praf de sare și puțin piper. Amestecați bine până obțineți o cremă netedă.
  • Etapa 3 - Buturugă cu somon si fistic
    Acum luați folia alimentară și puneți-o pe o suprafață de lucru. Așezați apoi primele 4 felii de somon, ușor suprapuse, apoi adăugați cele patru felii (va trebui să formați un dreptunghi din somonul afumat)
  • Etapa 4 - Buturugă cu somon si fistic
    În acest moment, întindeți crema de ricotta peste somon, având grijă să lăsați o margine goală de aproximativ 1 centimetru.
  • Etapa 5 - Buturugă cu somon si fistic
    Rulați pornind de la marginea goală, încercând să strângeți ușor, pe măsură ce mergeți înainte. Odată ce rulada este gata, înfășurați-o în folie de plastic și lăsați-o să se odihnească la frigider pentru cel puțin două ore.
  • Etapa 6 - Buturugă cu somon si fistic
    După acest timp, scoateți-o din folie și tăiați cele două capete cu un cuțit ascuțit. Puneți pe platou de servire și presărați cu cepșoară tocată și fistic tocat. Bușteanul de somon este gata!

Observații:

Cât pot să păstrez bușteanul sărat cu somon?
Maxim câteva zile la frigider. Puneți-l într-un recipient ermetic sau acoperiți-l bine cu folie de plastic

Pot congela bușteanul sărat cu somon?
Nu. Recomandăm pregătirea conform indicațiilor.

Cum se servește bușteanul sărat cu somon?
Se pune pe un platou de servire, apoi se taie felii groase de 5/6 cm și se servește invitaților.

Ce pot folosi în loc de ricotta?
Acest buștean de somon savuros poate fi preparat și cu cremă de brânză.

Ce pot folosi în loc de somon afumat?
De asemenea, puteți face acest buștean savuros cu pește-spadă afumat sau păstrăv afumat.

Cu ce pot folosi fisticul?
În acest buștean cu somon am folosit fistic pentru a da o notă de crocantă preparatului. Dacă nu vă place puteți să înlocuiți cu alune.

Ce să folosiți în loc de cepșoară?
Mărarul este un alt ingredient care merge bine cu somonul. Încearcă să-l folosești pentru acest rulou dacă nu-ți place cepșoara.



Poze

Buturugă cu somon si fistic
Buturugă cu somon si fistic - poza 2
Buturugă cu somon si fistic - poza 3
Buturugă cu somon si fistic - poza 4
Buturugă cu somon si fistic - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv buturuga de crăciun
Aperitiv "buturuga de crăciun"
20 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
Paste cu flori de dovleac, ricotta și fistic
2 porții
22 min
Foarte ușor
Rețetă Pesto de fistic, sos ușor și gustos
Pesto de fistic, sos ușor și gustos
20 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

5 motive sa consumam fistic 5 motive sa consumam fistic „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează