Petitchef

Retete gustoase si ieftine

Altele
6 porții
45 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg de spanac

- cca 1 l de lapte

- 2 linguri mari de ulei

- o lingura mare de faina

- o capatana de usturoi

- sare


Sufleu de spanac:

300 g. spanac

3oua

100 g. cascaval

50 g. ciuperci

150 g. unt

2 linguri pesmet- sare


Salata cu spanac, avocado si somon afumat:

o mana frunze spanac tanar

100 g. somon afumat

1 avocado bine copt

1 ou

2 linguri mustar boabe

1/2 lamaie

2 linguri ulei de masline

sare

piper macinat

Preparare

  • Etapa 1 - Retete gustoase si ieftine
    Spanacul se spala, frunza cu frunza si se rupo coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare . Se lasa la fiert cca 20 de minute . Se lasa spanacul sa se raceasca intr-o strecuratoare, astfel incat sa se scurga bine de apa.
    Apoi se toaca marunt, cat de marunt cu putinta. Intr-o oala se face ingrosala, respectiv se pun la incins cele 2 linguri de ulei si cea de faina.
    Este indicat sa nu fie incins uleiul cand adaugati faina, ca sa nu se faca cocoloase.
  • Etapa 2 - Retete gustoase si ieftine
    Se adauga peste ingrosala spanacul tocat marunt, usturoiul pisat si se amesteca la foc mic, 5 minuto. La final, se adauga treptat laptele, mestecand continuu. Sa nu turnati tot laptele deodata. La sfarsit se adauga sare dupa gust si e gata.
  • Sufleu de spanac:
    Speli spanacul de mai multe ori si il fierbi in apa clocotita cu sare. Il lasi sa se scurga intr-o sita. Tai marunt ciupercile si le calesti in unt. Toci spanacul si il amesteci cu ciupercile, galbenusurile , jumatate din cantitatea de cascaval ras , un praf de sare si albusurile batute spuma.
  • Pui compozitia intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si dai sufleul la cuptor pentru 15 minute. Il rastorni pe un platou , il stropesti cu unt fierbinte si presari cascaval ras.
  • Salata cu spanac, avocado si somon afumat:
    Fierbeti oul potrivit de moale (7-8 minute) in apa cu sare. Aruncati apa in care a fiert si lasati-l in apa rece. Curatati oul. Spalati si zvantati frunzele de spanac.
  • Curatati fructul de avocado si taiati-l cuburi potrivit de mari.
    Faceti un dressing din zeama de lamaie, uleiul de masline si mustarul. Daca e prea gros, diluati cu o lingurita de apa.
  • Aranjati frunzele de spanac in bolul sau farfuria de servire.Rupeti fasii somonul afumat si adaugati-l peste spanac. Adaugati cubuletele de avocado. Adaugati oul taiat in sferturi pe lungime sau in rondele groase. Stropiti totul cu dressing-ul de mustar. Presarati cu putin piper proaspat macinat.

Poze

Retete gustoase si ieftine, poza 1
Retete gustoase si ieftine, poza 2
Retete gustoase si ieftine, poza 3
Retete gustoase si ieftine, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

22/04/2012

Foarte bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Retete de post iahnie de cartofi
Retete de post iahnie de cartofi
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Retete de post
Retete de post
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Blini cu somon si avocado
Blini cu somon si avocado
16 porții
22 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Buddha bowl cu somon
Buddha bowl cu somon
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.