Petitchef

Retete gustoase si ieftine

Altele
6 porții
45 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg de spanac

- cca 1 l de lapte

- 2 linguri mari de ulei

- o lingura mare de faina

- o capatana de usturoi

- sare


Sufleu de spanac:

300 g. spanac

3oua

100 g. cascaval

50 g. ciuperci

150 g. unt

2 linguri pesmet- sare


Salata cu spanac, avocado si somon afumat:

o mana frunze spanac tanar

100 g. somon afumat

1 avocado bine copt

1 ou

2 linguri mustar boabe

1/2 lamaie

2 linguri ulei de masline

sare

piper macinat

Preparare

  • Etapa 1 - Retete gustoase si ieftine
    Spanacul se spala, frunza cu frunza si se rupo coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare . Se lasa la fiert cca 20 de minute . Se lasa spanacul sa se raceasca intr-o strecuratoare, astfel incat sa se scurga bine de apa.
    Apoi se toaca marunt, cat de marunt cu putinta. Intr-o oala se face ingrosala, respectiv se pun la incins cele 2 linguri de ulei si cea de faina.
    Este indicat sa nu fie incins uleiul cand adaugati faina, ca sa nu se faca cocoloase.
  • Etapa 2 - Retete gustoase si ieftine
    Se adauga peste ingrosala spanacul tocat marunt, usturoiul pisat si se amesteca la foc mic, 5 minuto. La final, se adauga treptat laptele, mestecand continuu. Sa nu turnati tot laptele deodata. La sfarsit se adauga sare dupa gust si e gata.
  • Sufleu de spanac:
    Speli spanacul de mai multe ori si il fierbi in apa clocotita cu sare. Il lasi sa se scurga intr-o sita. Tai marunt ciupercile si le calesti in unt. Toci spanacul si il amesteci cu ciupercile, galbenusurile , jumatate din cantitatea de cascaval ras , un praf de sare si albusurile batute spuma.
  • Pui compozitia intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si dai sufleul la cuptor pentru 15 minute. Il rastorni pe un platou , il stropesti cu unt fierbinte si presari cascaval ras.
  • Salata cu spanac, avocado si somon afumat:
    Fierbeti oul potrivit de moale (7-8 minute) in apa cu sare. Aruncati apa in care a fiert si lasati-l in apa rece. Curatati oul. Spalati si zvantati frunzele de spanac.
  • Curatati fructul de avocado si taiati-l cuburi potrivit de mari.
    Faceti un dressing din zeama de lamaie, uleiul de masline si mustarul. Daca e prea gros, diluati cu o lingurita de apa.
  • Aranjati frunzele de spanac in bolul sau farfuria de servire.Rupeti fasii somonul afumat si adaugati-l peste spanac. Adaugati cubuletele de avocado. Adaugati oul taiat in sferturi pe lungime sau in rondele groase. Stropiti totul cu dressing-ul de mustar. Presarati cu putin piper proaspat macinat.

Poze

Retete gustoase si ieftine, poza 1Retete gustoase si ieftine, poza 2Retete gustoase si ieftine, poza 3Retete gustoase si ieftine, poza 4



Comentarii:

22/04/2012

Foarte bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cornulete umplute-bestial de gustoase
Cornulete umplute-bestial de gustoase
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cornulete umplute-bestial de gustoase
Cornulete umplute-bestial de gustoase
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buddha bowl cu somon
Buddha bowl cu somon
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: