Petitchef

Sparanghel cu somon

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
8 bucati sparanghel,eu am folosit alb

2 bucati file de somon


o lingurita unt

o lingurita zahar

o lingurita samburi de pin

2 linguri ulei

sare,piper

Preparare

  • Intr-o cratita,mai spatioasa,se pune la fiert apa impreuna cu un pic de sare,zaharul,cateva felii de lamaie si untul. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga sparanghelul curatat si taiate capetele cotoroase,si se lasa la fiert 12-15 min.

    Fileul de somon,spalat si uscat bine cu servetele se sareaza se pipereaza,pe ambele parti si se adauga in tigaia unde s-a incins uleiul(eu am folosit de masline).
    Se lasa pe fiecare parte la prajit cca 4 min.
    Cu doua minute inainte de a fi gata,se adauga cateva felii subtiri de lamaie si samburii de pin peste. Se amesteca.

    Somonul se serveste pe patul de sparanghel.
    Se poate servi cu salata verde!

    Pofta mare!:)



Comentarii:

Mihai, 21/06/2017

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sparanghel la cuptor
Sparanghel la cuptor
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Blini cu somon si avocado
Blini cu somon si avocado
16 porții
22 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mille feuille somon si mar verde
Mille feuille somon si mar verde
3 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

5 motive pentru a consuma somon5 motive pentru a consuma somonSparanghel – colectie de reteteSparanghel – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: