Petitchef

Puneri dal (linte in stil pune, india)

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 cani linte rosie spalata in 5 ? 6 ape si pusa la inmuiat 30 minute

3 cani apa

1 lingurita turmeric

1/2 lingurita piper cayenne

1 lingura zahar

4 linguri nuca de cocos uscata

1 lingurita seminte de chimen

1 catel de usturoi

1 lingurita sare

patrunjel verde, tocat, pentru presarat deasupra

3 linguri ulei

Preparare

  • Reteta provine din orasul Pune (regiunea Maharashtra) a Indiei. Lintea este unul din alimentele de baza in hrana locuitorilor acestui oras. Orice mancare din Maharashtra este gatita cu multe condimente, iar nuca de cocos este prezenta in cantitati mari in mai toate retetele.

    Pana acum nu am mai incercat o reteta de linte cu nuca de cocos, dar azi m-am simtit mai cutezatoare decat de obicei si mi-am incercat norocul. Ce-a iesit ne-a ridicat parul in cap de picanteala insa dincolo de asta, gustul este absolut unic si minunat. In descrierea retetei voi da doar o parte din condimentele originale asa incat Puneri Dal sa poata fi mancata de oricine.

    Scurgeti lintea si puneti-o la fiert in apa cu turmeric si sare. Fierbeti pana isi dubleaza volumul si devine moale (cam 15 minute). Atunci adaugati zaharul si piperul cayenne si mai fierbeti 2 minute.

    Intre timp faceti o Tarka simpla: intr-o craticioara micuta puneti ulei la incalzit pe foc mic. Cand e suficient de cald, puneti semintele de chimen, lasati-le sa pocneasca apoi puneti Hing, frunzele de Curry si nuca de cocos. Inchideti imediat focul pentru ca nuca de cocos se arde foarte usor. Oricum, uleiul are inertie termica si nuca de cocos se va face foarte ok asa. Lasati sa se racoreasca 1 minut, apoi turnati peste linte (dupa ce ati pus zaharul).

    Puneti capacul si lasati sa mai fiarba 2 minute, apoi stingeti focul. Lasati sa stea macar 5 minute, apoi serviti. Presarati deasupra patrunjel verde.



Comentarii:

lianadaniela, 30/09/2017

Ce-ati facut doamna cu usturoiul ....l-ati servit gol in timp ce se pregatea mancarea? ..lipseste din reteta

(0) (0) Abuz
30/05/2016

Mi-a placut foarte mult cum a fost prezentata reteta! Aveti foarte mult umor!

(0) (0) Abuz
06/01/2012

Este minunata! Multumesc mult!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte verde cu carne de porc
Linte verde cu carne de porc
4 porții
1h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte6 motive sa consumam linte6 motive sa consumam linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: