Petitchef

Chutney de rosii

Altele
2 porții
5 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Spalati rosii si curatati-le de pielite. Taiati-le astfel incat sa intre in tocator/blender. Tocati-le bine asa incat sa rezulte o pasta/suc. Sau, daca doriti, puteti sa le taiati bucatele mai micute, cu mana.

    Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

    Pregatiti toate condimentele aproape de dvs intrucat vor trebui puse relativ rapid unul dupa celalalt.

    Puneti uleiul intr-o tigaie si incalziti-l la foc mediu-mic. Inainte sa fie prea fierbinte, aruncati in el semintele de chimen. Nu lasati uleiul sa se incinga atat de tare ncat sa scoata fum. Daca temperatura uleiului este adecvata, semintele vor incepe sa pocneasca. Dupa cateva secunde puneti ceapa si usturoiul. Amestecati pret de 1 minut, pana ce ceapa devine usor lucioasa dar nu lasati usturoiul sa se arda.

    Puneti mai intai nuca de cocos si apoi condimentele pulbere. Amestecati cateva secunde. Apoi turnati sucul de rosii. Amestecati si asteptati sa se incalzeasca. Cand incepe sa dea in clocot, puteti si sarea si zaharul. Amestecati. Lasati sa fiarba 5-10 minute daca ati folosit rosii crude. Daca ati folosit rosii de la conserva (iarna) nu e nevoie sa fierbeti decat 2 minute.

    Inainte sa inchideti focul puneti si verdeata. Amestecati si luati de pe foc. Asteptati sa se racoreasca putin si serviti.


Întrebări:




Comentarii:

10/11/2011

Excelent

(0) (0) Abuz
30/10/2011

Asa de bunaaaa..... mai vreau....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cod negru cu roșii, lămâie și chimen
Cod negru cu roșii, lămâie și chimen
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tagliatelle cu feta si rosii
Tagliatelle cu feta si rosii
4 porții
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează