Petitchef

Salau in crusta de bere

Felul principal
3 porții
1 oră
15 min
Ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se curata pestele de solzi, branhii, se eviscereaza si se spala bine dupa care se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se sareze bin cu sare grunjoasa si sa se lase 2-3 ore sa isi ia sarea.
    Intre timp se prepara aluatul din oul batut bine, sare, piper dupa gust, berea si praful de copt adaugat odata cu faina. Pentru ca imi place gustul pe care il da, eu am folosit bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Aluatul rezultat trebuie sa fie putin mai consistent decat cel de clatite. Ca aluatul sa se lipeasca bine de peste trebuie ca acesta din urma sa fie bine zvantat(uscat, adica, nu zvantat in bataie)
    Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se da fiecare pestiut prin acest aluat, astfel incat sa il acopere complet. Se prajesc pe ambele parti pana aluatul devine auriu. Se scot si se lasa sa se scurga de grasime pe prosoape de hartie.
    Pentru sos se toaca foarte marunt mararul si ardeiul iute(eu am copt ardeiul pentru mai multa savoare)se amesteca usor cu smantana si se adauga zeama de lamaie mestecand cu atentie nu prea mul sa nu se branzeasca. Optional se poate adauga si usturoi bine pisat si piper.
    Salaul in crusta de bere este o reteta deosebit de gustoasa, in parte datorita acestui aluat deosebit dar si datorita sosului acrisor care innobileaza carnea pestelui. E o reteta pe care trebuie sa o incercati macar din curiozitate...


Întrebări:




Comentarii (12):

Anonimus cookie, 20/04/2021

La rețeta este forte bueno e le recomando tu ta ti :) e le cinqo stele

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Nu am incercat aceasta reteta cu toate ca sunt din balta dar sper din tot sufletul sa iasa!!!!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Ioha, 01/11/2023

Reteta cu salai de 300g :))))). Aia nu sunt salai, sunt pestisori mult sub dimensiunile legale! Data viitoare postati rerete cu peste, nu cu plevusca pentru sarantoci.

(0) (0) Abuz
kun_i2016
kun_i2016, 12/02/2019

Este extraordinar.

(0) (1) Abuz
20/06/2015

Voi gati maine aceasta reteta delicioasa!

(0) (1) Abuz
30/10/2013

Fffffffffffffffff buna

(0) (1) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:suna bine merita

(0) (1) Abuz
14/04/2013

Super!

(0) (1) Abuz
31/01/2013

Ffff buna.!!!!

(0) (1) Abuz
11/01/2013

E foartebuuuun

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata caesar - irezistibila
Salata caesar - irezistibila
2 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Sandwich cu creveti
Sandwich cu creveti
4 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta Cum se bea un pahar de bere Cum se bea un pahar de bere Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează